Care sunt senatorii care au votat ÎMPOTRIVA cererii de arestare a lui Dan Şova

Un număr de 67 de senatori au decis că Dan Şova nu poate fi arestat în urma votului secret din plen. Gândul a reuşit să identifice din înregistrarea video 35 dintre ei. Senatorii în cauză au fost surprinşi în timp ce votează împotrivă introducând bila neagră în urna albă şi bila albă în urna neagră. Totodată, mulţi dintre senatorii puterii şi-au ascuns votul.

25 mart. 2015, 20:47
Care sunt senatorii care au votat ÎMPOTRIVA cererii de arestare a lui Dan Şova

Solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut în schimb, fiind întrunite 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă”, 5 abţineri, pentru aprobare.

Citeşte şi: Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova.  Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Dan Şova s-a apărat în faţa acuzaţiilor DNA, spunând că unul din contractele de asistenţă juridică ale firmei în care era asociat a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de lei a Complextului Turceni de la Electrica, care era reprezentată de societatea de avocatură a Alinei Gorghiu. Nu numai că nicio probă de la dosar nu indică acest lucru, dar toate probele de la dosar indică contrariul acestui lucru. (…) Sunt acuzat pentru o activitate de avocat avută înainte să intru în Senat„, a afirmat Șova.

CARE SUNT CEI 35 DE SENATORI IDENTIFICAŢI PE ÎNREGISTRAREA VIDEO CARE L-AU SALVAT PE ŞOVA

Nu mai puţin de 35 de senatori PSD, PC, PLR, UDMR şi UNPR, care apar pe imaginile video filmate de gândul, au votat împotriva solicitării venită de la procurori. Pe lângă cei 35, foarte mulţi social-democraţi şi-au ascuns votul pentru a nu se putea observa cum au votat. PSD, PC, PLR şi UNPR, au majoritatea în Senat şi ar putea decide orice vot. Liberalii au votat la vedere.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, reacţie pe Facebook la votul în cazul DAN ŞOVA: Nimeni nu este mai presus de lege

1. În imaginile gândul se poate observa cum ministrul Fondurilor europene, Eugen Teodorovici (PSD) introduce în urna neagră o bilă albă, ceea ce înseamnă un vot împotriva solicitării DNA

2. Senatoarea Ruxandra Jipa(UNPR)  votează împotriva arestării senatorului Dan Şova, după ce l-a miruit.

3. În imaginile Gândul, senatorul PSD Ion Chelaru introduce bila albă în urna neagră, în timp ce se poate observa cum în mâna dreaptă ţine bila neagră.

4. În imagini se poate observa cum senatorul Mihnea Costoiu (PSD) a introdus bila albă în urna neagră, ceea ce înseamnă că a votat împotriva solicitării DNA în cazul Dan Şova.

5. Imaginile Gândul îl surprind pe senatorul UDMR Verestoy Attila în timp ce introduce bila albă în urna neagră, dând un vot pentru senatorul Dan Şova şi împotriva solicitării DNA.

6. Cristiana Anghel(PC) votează în cazul Şova, introducând bila neagră în urna albă. În imaginile gândul se poate observa cum în mâna stângă are bila albă.

7. Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu (PLR), votează potrivit imaginilor gândul împotriva solicitării DNA, putându-se vedea cum introduce bila albă în urna neagră, ceea ce a blocat solicitarea DNA.

8. După ce a fost la un pas să ajungă ministrul pentru Diaspora, senatorul PSD Adrian Anghel votează în cazul senatorului Dan Şova împotriva solicitării DNA.

9. Senatorul Alexandru Mazăre(PSD) votează împotriva solicitării DNA în cazul senatorului Dan Şova.

10. Bila albă care urmează să fie introdusă în urna neagră se poate observa în mâna stângă a senatorului PSD Butnaru Florinel

11. Senatorul UDMR Klarik Laszlo Attila (UDMR) votează împotriva solicitării DNA, introducând bila albă în urna neagră.

12. Senatorul Cristian Dumitrescu (PSD) introduce cu mâna stângă bila albă în urna neagră, votând astfel împotriva solicitării DNA în cazul Dan Şova.

13. Senatorul Dan Şova se uită la bila albă, în timp ce o introduce în urna neagră, votând astfel împotriva solicitării DNA în cazul său.

14. Senatorul Dan Tătaru a părăsit recent PSD, dar în imaginile gândul se poate vedea cum îl ajută pe fostul coleg, Dan Şova, să nu ajungă în faţa judecătorilor.

15. Senatorul PSD Daniel Savu păstrează bila neagră în mâna stângă, în timp ce în urna neagră introduce bila din mâna dreaptă. Încă un vot împotriva solicitării DNA.

16. Senatorul Petru Ehegartner (partidul lui Tăriceanu) se vede în plan secund, în imaginile gândul, cum introduce în urna neagră o bilă albă.

17. O mică bilă albă e strânsă de degetele senatorului Florea Voinea (PSD) şi introdusă în urna neagră, dovadă că nu încuviinţează solicitarea procurorilor DNA

18. Încă un senator PSD, Florin Constantinescu,strânge bila albă între degetele mâinii stângi în timp ce o introduce în urna neagră. Vot împotriva solicitării DNA

19. Senatorul PSD Georgică Severin votează în cazul Dan Şova.

20. Între degetele senatorului Gheorghe Pop (PSD) se observă bila albă care este introdusă în urna neagră.

21. Senatorul Ioan Ghişe votează împotriva solicitării DNA în cazul Dan Şova

22. Ilie Năstase (PC) a votat şi el împotriva solicitării DNA în cazul Şova.

23. Senatorul Laszlo Attila – UDMR dă o bilă de ajutor colegului său Dan Şova (PSD).

24. Senatorul PSD Laurenţiu Coca întinde mâna stângă pentru a băga bila albă în urna neagră. Imagini gândul: vot împotriva solicitării DNA.

25. Senatorul PSD Marian Pavel votează în cazul Dan Şova.

26. Viorel Calcan, senator PSD, votează în cazul Dan Şova împotriva solicitării DNA.

27. Senatorul PSD Viorel Arcaş introduce cu mâna stângă bila albă în urna neagră. Imaginile gândul arată încă un vot împotriva solicitării DNA.

28. Tanczos Barna (UDMR) cântăreşte din ochi bilele pentru a vota în cazul Dan Şova.

 

29. Senatorul PSD Ştefan Radu Oprea palmează bilele de vot, păstrând pentru urna neagră bila albă.

30. Senatorul Sorin Constantin Lazăr votează împotriva solicitării DNA, observându-se cum introduce bila albă în urna neagră.

31. Senatorul Şerban Constantin Valeca (PSD) votează împotriva cererii de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Dan Şova.

32. Senatorul Nicolae Nasta a votat în cazul Dan Şova.

33. Senatorul UNPR Ion Toma, liderul grupului UNPR din Senat, votează împotriva solicitării DNA, în imaginile gândul putându-se vedea cum introduce bila albă în urna neagră. Votul său vine la câteva zile după ce preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat că progresiştii vor respecta decizia.

34. În mâna stângă a senatorului Constantin Tămagă (PSD) se poate observa bila albă care se pregăteşte să cadă în urna neagră.

35. Senatoarea UDMR Rozalia Biro votează în cazul Dan Şova împotriva încuviinţării arestării preventive.