Careul de Aşi, super gala de box la Circul de stat. Viorel Simion vrea să se bată pentru titlu mondial

Boxul profesionist românesc se relansează spectaculos în acest an prin trei evenimente de top, organizate de King Promotion. Prima gală are loc vineri, 18 martie, la Circul de stat din Bucureşti, începând iar promotorul Sorin Florea a alcătuit un afiş extrem de atractiv, cu boxeri din zece ţări. Între aceştia şi câteva dintre vedetele boxului autohton: Viorel Simion, Bogdan Dinu, Cristian Ciocan sau Cezar Juratoni. Gala va fi transmisă în direct de Sport.ro şi ProTV. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2016, 20:20
Careul de Aşi, super gala de box la Circul de stat. Viorel Simion vrea să se bată pentru titlu mondial

Capul de afiş al galei intitulate ”Careul de Aşi” îl reprezintă meciul dintre Viorel Simion şi Alexander Miskirtchian, belgian de origine georgiană, pentru titlul IBF Intercontinental la categoria pană. Se anunţă 12 reprize de box de cea mai înaltă calitate, între doi pugilişti cu stiluri asemănătoare şi cu o miză suplimentară: învingătorul va putea emite pretenţii la un meci cu deţinătorul titlul mondial, britanicul Lee Selby. Cel care i-a produs ”Bombardierului” singura înfrângere din carieră.

”Sunt foarte bine pregătit, am avut două luni şi jumătate de antrenamnete. Mă simt foarte bine, eu vorbesc mai puţin, dar voi arăta în ring ce pot. Voi câştiga, pentru că vreau să lupt pentru titlul mondial”, a declarat Viorel Simion (34 de ani, 19-1, 9KO).

Alexander Miskirtchian (30 de ani, 26-4, 10KO) a boxat în 2014 pentru titlul mondial IBF la categoria pană, meci pierdut prin decizie unanimă la Evgeny Gradovich, iar în 2015 a maicedat un meci surprizător în SUA, prin KO Tehnic. Acum spune însă că este în cea mai bună formă din carieră şi că a venit la Bucureşti să câştige. ”Este o bună oportunitate pentru a face propagandă boxului. Vineri seara va fi o luptă adevărată, care sigur îi va satisface pe fanii boxului”, a promis belgianul.

Alain Vanackere, managerul lui Alexander Miskirtchian, crede că presiunea va fi pe Viorel Simion.”Vreau să mulţumesc României pentru organizarea acestui eveniment, care impresionează numai şi prin faptul că adună boxeri din atât de multe ţări. Noi aşteptăm, în mod clar, să câştige boxerul meu, care este mai în formă decât atunci când a câştigat titlul european (nr – în 2011). Cu siguranţă, Viorel Simion nu va dormi bine în următoarele două nopţi, pentru că presiunea este pe el”, a declarat  Vanackere.

Meciul dintre Viorel Simion şi Alexander Miskirtchian este un punct de atracţie chiar şi pentru antrenorul Stephan Larouche, cel care acum îi stă în colţ românului Bogdan Dinu. ”Este o luptă de clasă mondială, este greu de spus cine va câştiga între cei doi. Alexander este mai experimentat, dar şi Viorel este puternic. Vom avea o luptă mare, iar sala în care va avea loc gala este perfectă, se vede excelent din orice loc”, a declarat Larouche.

Programul galei
Superuşoară (63,5 kg), 6 runde: David Theroux (Canada) — Gyula Vajda (Ungaria)
Superuşoară (63,5 kg), 4 runde: Daniel Buciuc (România) — Attila Horvath (Ungaria)
Semimijlocie (66,7 kg), 4 runde: Daniel Bădulescu (România) — Antal Racz (Ungaria)
Semimijlocie (66,7 kg), 4 runde: Eronim Arădoaie (România) — Kamil Wybraniec (Polonia)
Grea (+90,7 kg), 4 runde: Cezar Juratoni (România) — Gabor Farkas (Ungaria)
Grea (+90,7 kg), 8 runde: Adrian Granat (Suedia) — Samir Kurtagic (Austria)
Grea (+90,7 kg), 10 runde: Christian ”Hammer” Ciocan (Germania) — Michael Sprott (Marea Britanie)
Grea (+90,7 kg), 10 runde: Bogdan Dinu (România) — Mario Goles (Croaţia)
Pană (57,1 kg), 12 runde, titlul IBF Intercontinental: Viorel Simion ( România) — Alexander Miskirtchian (Belgia)