Caricaturistul Aurelian Şuţă a murit de Covid. A crezut în medicină până la capăt: „Eu merg pe mâna medicilor”

Aurelian Şuţă, unul dintre cei mai apreciaţi caricaturişti români, a fost condus marţi pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat în cimitirul Bisericii Vechi din Lemn, din comuna Băleşti, satul Stolojani. La înhumare au fost prezenți doar membrii familiei, în condiţiile impuse de legislaţia şi normele sanitare in vigoare privind pandemia COVID-19, scrie Igj.ro.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 09:30
Caricaturistul Aurelian Şuţă a murit de Covid. A crezut în medicină până la capăt: „Eu merg pe mâna medicilor”

„Vă mulţumesc tuturor acelora dintre dumneavoastră care mi-ați fost alături de când s-a produs această nenorocire in viaţa mea şi a familiei noastre!”, a transmis Denisa Şuţă, soţia artistului.

Relu, așa cum îi spuneau toți cei care îl cunoșteau, a murit sâmbătă după-masă la vârsta de 55 de ani, în urma infectării cu COVID-19. Se afla la Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după ce starea lui de sănătate se agravase.

„Merg pe mâna medicilor”

Aurelian a ajuns la spital în urmă cu aproximativ două săptămâni. Familia a chemat ambulanţa după ce a căzut din picioare în mod neaşteptat. La spital, testul de COVID-19 a fost pozitiv. Şi-a revenit în scurt timp şi se simțea bine, mai ales că nu avea simptome, iar analizele au fost bune.

„Mă simt perfect acum. Psihicul joacă un rol important în lupta cu această boală. Sunt pozitiv, atât la propriu, cât şi la figurat. În ciuda discuţiilor în contradictoriu din lumea artistică, eu merg pe mâna medicilor”, spunea caricaturistul atunci când se afla pe patul de spital.

După câteva zile, starea de sănătate s-a înrăutăţit brusc şi a fost transferat la Terapie Intensivă. Timp de o săptămână s-a luptat cu acest virus teribil. Din păcate, Relu Şuţă s-a stins din viaţă sâmbătă după-masă. El nu suferea de afecţiuni grave.

ŞAI a desenat chiar şi pe patul de spital. I-a dat o replică lui Dan Bitman, care a luat poziţie faţă de restricţiile luate de autorităţi, susţinând că noul corovirus nu este aşa de periculos. Relu a postat fotografii cu el şi una dintre ultimele sale creaţii chiar pe patul de spital, pe pagina de Facebook Caricaturist De Serviciu – ŞAI cu următorul mesaj: „POZITIV! Şi optimist! Nea Bitmane, nu treci tălică pe la mine, pe la infecţioase, să-ţi spun cum stă treaba?”.

Cu doar două săptămâni înainte de ajunge la spital, Aurelian Şuţă a organizat o expoziţie de caricatură la Muzeul Judeţean de Istorie, care a avut ca temă pandemia de COVID-19. Titlul expoziţiei a fost „COVIDO; ERGO SUM”, iar vernisajul a avut loc pe data de 13 octombrie, la ora 13,13.

Citeşte şi: Ramona Bădescu este DISTRUSĂ! Tatăl vedetei, în vârstă de 89 de ani, este infectat cu COVID-19! „Sper să-şi mai ţină nepotul în braţe!”