Carl Froch despre meciul cu Bute din 26 mai: Va fi o luptă extraordinară, iar eu voi câştiga

Pugilistul britanic Carl Froch, adversarul din 26 mai al campionului mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat că întâlnirea dintre cei doi de la Nottingham Arena va fi una extraordinară, iar la final el va fi noul deţinător al centurii, informează livefight.com.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 13:04
Carl Froch despre meciul cu Bute din 26 mai: Va fi o luptă extraordinară, iar eu voi câştiga

„Dacă Bute se consideră cel mai bun boxer, acesta a fost cel mai bun lucru pentru el, să vină să lupte la Nottingham. Sunt convins că oamenii din Nottingham îl vor primi cu braţele deschise pe el şi pe echipa sa, dar asta doar până când va începe să meargă spre ring. Va fi un week-end extraordinar, o luptă mare, şi cel mai important, «Cobra» va câştiga”, a spus Froch, potrivit Mediafax.

Carl Froch consideră că Lucian Bute este unul dintre cei mai buni boxeri care luptă în Anglia, de la Mikkel Kessler în 2007. „Lucian Bute este, probabil, unul dintre cei mai buni boxeri străini care va veni în Marea Britanie de la venirea lui Mikkel Kessler în 2007, este deţinătorul centurii IBF şi este neînvins. Este în plenitudinea forţelor, iar eu asta îmi doresc. Nu vreau să întâlnesc un boxer în vârstă pe final de carieră şi accidentat”, a completat Froch.

Pugilistul britanic consideră că strategia sa de a-l provoca pe Bute prin intermediul presei a dat roade, astfel că boxerul român va lupta în oraşul său natal. „L-am provocat de mai multe ori lui Bute prin intermediul presei, spunându-i că ar trebui să îi crească o pereche de testicule şi că ar trebui să părăsească zona lui de confort din Canada. După ce Showtime nu a fost de acord ca eu să boxez cu Bute în Canada, mingea a rămas în curtea lui Lucian, iar el şi echipa sa au acceptat provocarea de a lupta în Nottingham. Acum că lucrurile sunt stabilite, pot să intru în cantonament şi să pregătesc meciul aşa cum trebuie”, a explicat Froch.

Carl Froch este convins că biletele la gala din 26 mai se vor vinde în maximum două zile. „Din anumite puncte de vedere egoiste sunt încântat că meciul va avea loc în Nottingham. După doi ani de lupte cu adversari redutabili la nivel mondial în care am luptat pe terenul lor, va fi plăcut să revin să lupt la Nottingham Arena. Doar faptul că pot dormi în patul meu înainte de meci e un câştig. Apoi, suporterii mei loiali, care m-au însoţit peste tot prin lume, au suferit mult din punct de vedere financiar, deoarece în luptele cu Kessler, Abraham şi Ward nu au mai avut loc când trebuiau, iar mulţi dintre ei aveau bilete de avion nereturnabile. Biletele se vor vinde foarte repede, probabil că într-o zi sau două. Va fi o noapte mare pentru box. Atmosfera din Nottingham Arena este electrizantă”, a subliniat Froch.

Lucian Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, în 6 noiembrie, în cadrul unei gale la Quebec. Bute, în vârstă de 31 de ani, are 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Adversrul său, Carl Froch, are tot 30 de meciuri disputate, dintre care 28 de victorii şi 2 înfrângeri.