Caz şocant, medic din Lombardia arestat pentru că îşi ucidea pacienţii. A omorât doi bolnavi de Covid, ca sa elibereze paturi în spital

Medicul Carlo Mosca a fost plasat în arest la domiciliu, suspect de crimă, pentru că ar fi ucis doi pacienţi în primul val al epidemiei de COVID-19 care a devastat Italia în luna martie, a anunţat miercuri poliţia din peninsulă.

27 ian. 2021, 15:09
Caz şocant, medic din Lombardia arestat pentru că îşi ucidea pacienţii. A omorât doi bolnavi de Covid, ca sa elibereze paturi în spital

Procurorul îl acuză pe medicul Carlo Mosca, în vârstă de 47 de ani, care lucra într-un spital de lângă Brescia, în regiunea Lombardia, că le-a administrat relaxante musculare la doi pacienţi, ceea ce a dus la moartea lor. Agenţia de presă ANSA, citând din mandatul de arest, a relatat că medicul dorise să elibereze paturi şi să crească astfel capacitatea de primire a spitalului, fiind vorba de ucideri voluntare. Într-un mesaj WhatsApp către un coleg, o asistentă medicală de la spitalul Montichiari, unde Carlo Mosca era șeful de la UPU, scria la vremea respectivă:„Nu ucid pacienți doar pentru că vrea el să elibereze niște paturi”.

Citeşte şi Medic la spitalul din Corabia a bandajat mâna unei copile cu tot cu tricou. Managerul subliniază că procedura a fost corectă. Măsura luată de DSP

Potrivit anchetatorilor, după câteva săptămâni a fost primită o informaţie că moartea celor doi pacienţi fusese indusă. În urma exhumării cadavrelor, a fost descoperit anestezicul în cauză. Pacienţii aveau 61, respectiv 80 de ani, scrie Il Gazzettino. Publicaţia notează că substanţa respectivă este folosită de obicei pentru intubarea pacienţilor şi poate provoca decesul dacă este administrată în doză greşită. Mai mult, în fișele medicale ale decedaţilor nu apare administrarea acestor medicamente, astfel încât medicul ar putea fi acuzat şi pentru infracțiunea de fals în documente publice. Doctorul a fost plasat luni în arest la domiciliu şi va fi audiat vineri.

Mai mult de 86.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au decedat în Italia de la începutul pandemiei, cel mai recent bilanţ zilnic, comunicat marţi, fiind de 540 de victime.

Citeşte şi „Acesta este iadul”: Medicii epuizaţi descriu realitatea îngrozitoare a luptei cu COVID

Cele 20 de regiuni ale Italiei sunt în prezent împărţite în trei tipuri de zone, galbene, portocalii şi roşii, în funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice locale, în fiecare săptămână situaţia fiind revizuită de către o comisie ştiinţifică.