Carlo Rambaldi, creatorul personajelor din filmele „E.T” şi „Alien”, a încetat din viaţă

Carlo Rambaldi, creatorul efectelor speciale pentru filmele 'E.T' şi 'Alien', a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani, la Roma.

RomaniaTV.net
11 aug. 2012, 10:06
Carlo Rambaldi, creatorul personajelor din filmele „E.T” şi „Alien”, a încetat din viaţă

‘A plecat din viaţă unul dintre geniile cinematografiei mondiale. Un magician al efectelor speciale’, se spune în necrologul difuzat de autorităţile italiene, scrie Agerpres.

Carlo Rambaldi s-a născut la 15 septembrie 1925 în nord-estul Italiei, nu departe de Ferrara. A studiat la Academia de Artă din Bologna şi a debutat în cinematografie în 1957, când a ‘creat’ un dragon de 12 metri pentru filmul regizorului Giacomo Gentilomo, ‘Siegfried’.

Pentru efectele speciale din versiunea italiană a filmului ‘King Kong’, lansat pe ecrane în 1976, Rambaldi a primit primul său Oscar. Cel de-al doilea premiu Oscar a fost câştigat de Rambaldi în 1980, pentru efectele speciale din filmul ‘Alien’, regizat de Ridley Scott, iar peste 3 ani a primit încă un Oscar, pentru munca la filmul ‘E.T.’ în regia lui Spielberg.

Printre alte filme la care a colaborat Carlo Rambaldi se numără ‘Întâlnire de gradul trei’ al lui Spielberg şi ‘Dune’, regizat de David Lynch.

De-a lungul vieţii sale, Rambaldi a a primit numeroase prestigioase premii pentru contribuţia în cinematografie, inclusiv, în 2002, premiul naţional al Italiei ‘David Di Donatello’.