Carmen Bejan, studenta la medicină care a tranşat un bărbat împreună cu iubitul său, iese din închisoare

Carmen Bejan, studenta din Timişoara care a ciopârţit un bărbat în căminul studențesc, părăsește penitenciarul. După ce a ispăşit o bună parte din pedeapsa de 19 ani şi 8 luni de închisoare, tânăra a obţinut modificarea regimului de detenţie din semideschis în deschis. Tânăra poate merge acum la muncă. 

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 06:01
Carmen Bejan, studenta la medicină care a tranşat un bărbat împreună cu iubitul său, iese din închisoare

Carmen Şatran, fostă Bejan, a obţinut schimbarea regimului de detenţie după ce a fost implicată în mai multe programe de reeducare şi a muncit 374 de zile. În prezent, fosta studentă lucrează la serele de legume ale Penitenciarului Gherla.

„Deţinuta a manifestat interes constant pentru desfăşurarea de activităţi educaţionale şi lucrative şi a avut un comportament adecvat, este suficientă pentru a considera că aceasta a făcut eforturi serioase pentru reintegrarea sa în societate”, se arată în hotărârea prin care lui Carmen Şatran i-a fost schimbat regimul de detenţie din semideschis în deschis.

Potrivit legii, deţinuţii din regimul deschis pot presta muncă, în interiorul şi exteriorul penitenciarului, fără supraveghere, având obligaţia de a reveni la locul de cazare după terminarea programului. Practic, odată cu trecerea în regim deschis, Carmen Şatran poate ieşi în fiecare zi, fără supraveghere, pentru a merge să lucreze timp de opt ore. Într-o astfel de situaţie, deţinutul trebuie să respecte un traseu bine stabilit şi să respecte o serie de reguli. În cazul în care rămâne în penitenciar, deţinuţii care execută pedepsele în regimul deschis pot ţine camerele descuiate atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, având acces liber în locurile şi zonele stabilite de administraţia penitenciarului.

Reamintim că fosta studentă de la medicină din Timişoara a fost condamnată în 2009. Ea este acuzată că a ucis cu sânge rece un bărbat împreună cu prietenul ei. L-au înjunghiat de mai multe ori, apoi l-au tranşat. Ei au fost condamnaţi la câte 19 ani şi 8 luni de închisoare. 

Citeşte şi Sergiu Florea, studentul care a tranşat un om împreună cu fosta iubită, Carmen Bejan, a dat în judecată penitenciarul