Carmen Brumă dezvăluie trucul. Ce trebuie să consume româncele în Postul Crăciunului: Informația aceasta nu e menționată!

Alimentele pe care le consumăm în Postul Crăciunului ne pot aduce mari beneficii pentru sănătatea noastră, însă trebuie să fim atenți la un aspect.

16 nov. 2021, 09:20
Carmen Brumă dezvăluie trucul. Ce trebuie să consume româncele în Postul Crăciunului: Informația aceasta nu e menționată!

Carmen Brumă dezvăluie trucul. Fierul din surse vegetale este cunoscut sub numele de fier nonhemic și se găsește în unele legume, fructe și verdețuri.

Carmen Brumă dezvăluie trucul. Ce trebuie să consume româncele în Postul Crăciunului: Informația aceasta nu e menționată!

Trebuie sp știm că fierul extras din surse vegetale se absoarbe mult mai greu în organism.

„În această perioadă, veți vedea tot felul de tabele cu informații de genul: în semințele de susan există de nu știu câte ori mai mult fier decât într-o bucată de carne sau în frunzele de spanac există de șapte ori mai mult fier decât în ficatul de pui etc.

Partea foarte importantă care nu este, de obicei, menționată este că fierul de origine vegetală, adică din semințe și din legume, este un fier nonhemic care nu se absoarbe la fel ca cel din surse animale, ca cel din carne, din ou. Degeaba ai mai mult fier în sursele de origine vegetală dacă organismul nu îl poate folosi. Pentru a stimulat absorbția din surse vegetale, este necesar să ai o sursă de vitamina C la aceeași masă. Am ținut cont de aceste lucruri când am pus la punct planul alimentar din programul „Suplă și sănătoasă în post””, a spus Carmen Brumă pe Instagram.

De asemenea, „o idee bună ar fi să storci suc de lămâie peste tot ce mănânci și îți place în această combinație”, a scris Carmen Brumă în ghidul său „Suplă și sănătoasă în post”.

Ghidul cu sfaturi utile de la Carmen Brumă costă 36 de lei și se transmite pe e-mail, în format PDF.

Șapte săptămâni de regim alimentar cu trei mese zilnice și o gustare, diverse de la o zi la alta, bazate pe regulile nutriției sănătoase și ținând cont de nutrienții deficitari în perioadele de post.

Dieta cuprinde reguli generale, rețete pentru prepararea anumitor mâncăruri și produse recomandate, în total 123 de pagini în format PDF.

De asemenea, vei primi accesul pe grupul restrâns de Facebook SLĂBEȘTE CU CARMEN BRUMĂ (pentru admiterea în grup e necesar să faci cerere pe Facebook) unde vei beneficia de sfaturi suplimentare și de experiențele celorlați membri.

Citește și: Meniul Reginei Elisabeta a II-a, de Crăciun. Fostul bucătar a dezvăluit ce alimente se consumă la Casa Regală Britanică