Carmen Dan a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne: "A cedat în faţa lui Iohannis". Replica premierului Dăncilă

Publicat: Luni, 15 Iulie 2019 11:50 // Actualizat: Luni, 15 Iulie 2019 13:33 // Sursa: romaniatv.net

Carmen Dan a anunţat luni că a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Totul în urma unei discuţii la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă. Într-o declaraţie dată înaintea CEx al PSD, Carmen Dan a atacat-o pe Viorica Dăncilă şi spune că PSD a cedat presiunilor oreşedintelui Klaus Iohannis. Între timp, premierul a criticat atacurile lui Carmen Dan şi spune că este dezinformată. 

Carmen Dan a declarat că a anunţat-o luni dimineaţă pe Viorica Dăncilă despre demisia de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. 

"Am avut o discuţie dimineaţă cu premierul Dăncilă, o discuţie sinceră şi directă aşa cum cred că este normal să se poarte discuţiile. (...) L-am informat pe premierul României că nu este necesară să supună la vot în CEx mandatul ministrului de Interne motiv pentru care i-am spus că pun mandatul pe masa domniei sale şi am fost oarecum interesată de motivele pentru care are loc această schimbare. Înţeleg că nu intră în discuţie un criteriu de neperformanţă. Este vorba despre o decizie politică, iar eu bineînţeles că respect deciziile politice. A fost o discuţie referitoare şi la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. Se pare că da (a cedat in fata lui Iohannis n.red.). (...) Demisia este un act unilateral şi ma astept ca premierul să ia act de demisia mea", a declarat Carmen Dan la Parlament, înaintea CEx al PSD, completând că "Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot"

A venit imediat şi replica premierului Viorica Dăncilă. "Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmaţie. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor preşedintelui. Intrăm într-o campanie împotriva preşedintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învătat nimic şi au crezut că dacă vor ieşi în spaţiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun după ce am votul în forul statutar", a declarat Viorica Dăncilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Carmen Dan Carmen dan a demisionat carmen dan demisia Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7305
RON
20 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H