Carmen Dan îl atacă pe Klaus Iohannis şi acuză presiunea publică pe care o simt şefii Jandarmeriei în dosarul violenţelor din 10 august

Publicat: Marţi, 25 Septembrie 2018 12:12 // Actualizat: Marţi, 25 Septembrie 2018 14:46 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a criticat, la începutul audierii sale care are loc marţi la Comisia de Apărare din Senat, pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „s-a antepronunţat” cu privire la violenţele din Piala Victoriei din 10 august. Dan a criticat de asemenea Parchetul General susţinând că şefii Jandarmeriei şi secretarul de stat din MAI sunt supuşi unei „presiuni publice” şi că aceştia au aflat din presă calitatea pe care o au în dosarul violenţelor din 10 august.

„Cu tot respectul pentru Administraţia Prezidenţială, consider că preşedintele României s-a antepronunţat, pentru că toată lumea îşi aminteşte ieşirea publică imediat după evenimentele din 10 august în care s-a pronunţat foarte clar în sensul constatării publice că Jandarmeria a acţionat violent. Ulterior i-a cerut procurorului general să se sesizeze şi cred că uitându-ne doar în atribuţiile legale ale preşedintelui conştientizăm cu toţii că Parchetul General nu este în coordonarea Administraţiei Prezidenţiale”, a afirmat Carmen Dan marţi, la Comisia de apărare de la senat, transmite News.ro.

Aceasta a acuzat şi Parchetul General, despre care susţine că nu clarifică anumite aspecte. În acest context, Dan a afirmat că angajaţii din structurile MAI puşi sub aczuare în dosarul instrumentat de procurorii militari ar fi supuşi unei presiuni publice.

„Bineînţeles că procurorul general avea competenţa să poată să se sesizeze şi fără să-i solicite preşedintele României lucrul acesta. Eu m-am poziţionat şi ieri şi cred că am argumentat punctul meu de vedere pentru că, sincer, citind comunicatul Parchetului General de ieri, cred că mai degrabă se nasc întrebări decât să se clarifice lucruri aspecte. Uitându-ne la toată presiunea care a fost în ultimele zile, presiunea publică pe şefii Jandarmeriei şi pe secretarul de stat care răspunde de instituţiile prefectului în cadrul Ministerului, luând în calcul inclusiv faptul că aceştia şi-au aflat calitatea din media şi nu aşa cum ar fi fost normal, comunicată de către Parchetul General, tot ce pot să spun este că am încredere că într-un stat de drept justiţia va funcţiona şi că până la urmă adevărul va ieşi la lumină şi că în instanţa de judecată se va face dreptate. Am încredere că judecătorii vor face lucrul acesta, fără a se înţelege că pun o umbră de îndoială asupra activităţii procurorilor. Am încredere că actul de justiţie se va înfăptui şi că până la urmă adevărul se va alege ca apa de ulei”, a spus ministrul Carmen Dan.

Speranţa Cliseru, în Comisia de apărare, despre ordinul de intervenţie din 10 august: Eu nu am semnat, am aprobat unul semnat deja

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Carmen Dan Jandarmeria Română Parchetul General Parlament proteste 10 august
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 sep 23:58
Răspunde | Votează email 0 email
lupesulupu
Interventia jandarmilor a fost violenta, a vazut toata lumea de pe glob. Presedintele este acolo sa apere poporul de actiunea excesiva a fortelor statului mai ales cand fortele statului au arme de foc,iar poporul nu.Nu ministru de interne ii spune presedintelui ca sa faca ci invers.Ministrul de interne nu a fost ales/aleasa ci numita de un prieten (acolit). Presedintele este singura persoana din Romania care a fost aleasa cu milioane de voturi. Restul au primit mii de voturi sau au fost numiti de prieteni, rude, adica nepotism o forma de coruptie.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H