CARMEN DAN, audiată la DNA în dosarul Tel Drum, în care Dragnea este URMĂRIT PENAL UPDATE

Ministrul de Interne a fost dus la DNA, anunţă România TV, după ce miercuri a anunţat că nu-şi dă demisia chiar dacă este ameninţată de anchete penale.

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 13:33
CARMEN DAN, audiată la DNA în dosarul Tel Drum, în care Dragnea este URMĂRIT PENAL UPDATE

UPDATE: Carmen Dan a ieşit după aproximativ o oră de la DNA, fără să facă declaraţii. Protestatari aflaţi la DNA i-au strigat „Demisia!”. „Nu am de ce să îmi dau demisia”, au fost singurele cuvinte ale ministrului, care a precizat că nu i s-a schimbat încadrarea judiciară de martor în dosarul Tel Drum.

Carmen Dan, ministrul de Interne, a ajuns la DNA, unde a fost adusă de șoferul personal, imediat după ședința de Guvern. Ea ar fi chemată ca martor în dosarul Tel Drum.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declara anul trecut că a făcut parte din comisiile care s-au ocupat de contractele încheiate între Tel Drum şi Consiliul Judeţean Teleorman, deoarece a fost consilier juridic la CJ Teleorman peste 10 ani.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

„Am făcut o astfel de verificare, dar dumneavoastră cunoaşteţi, aşa cum ştie toată lumea, pentru că n-am ascuns, eu am lucrat mai bine de 10 ani ca şi consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean. Binenţeles că juriştii făceau parte din comisiile de achiziţii, că aşa spune legea”, a precizat atunci Carmen Dan, după şedinţa de bilanţ a Jandarmeriei Române

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, că îşi va depune demisia din funcţie doar când partidul îi va cere acest lucru. „Nu imi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a spus Dan.

Dan a spus că îşi va da demisia doar atunci când partidul îi va cere acest lucru. „Nu e surpriză că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu e prima dată şi e de notorietate această idee fixă. Politic îi răspund că nu mă impresionează astfel de cereri urgente chiar dacă acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. De fiecare dată o demisie din funcţie o voi depune numai atunci când partidul din care fac parte mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declaraţia preşedintelui şi mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a mai spus Carmen Dan.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. Preşedintele a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot şi a spus că politic cei care au organizat prost alegerile trebuie să plătească cu funcţia.

Vom reveni