Carmen Dan: Cei care au provocat violenţele nu sunt jandarmii

Carmen Dan l-a acuzat pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, că a demarat anchetarea jandarmilor pentru violențele de la mitingul din 10 august, dar nu a făcut același lucru și cu plângerile depuse de jandarmii loviți la aceleași proteste.

01 oct. 2018, 19:41
Carmen Dan: Cei care au provocat violenţele nu sunt jandarmii

”Are cumva nevoie de sprijinul MAI și pentru celălalt dosar, pentru cel de la Judecătoria Sectorului 1 (n.r. dosarul în care jandarmii au depus plângeri că au fost loviți)? Noi îi oferim tot sprijinul, așteptăm ca și ceilalți să fie chemați la audieri.

Cei care au provocat violențele nu sunt jandarmii. Aceștia sunt foarte liniștiți pentru că nimeni nu îi întreabă nimic, nimeni nu îi deranjează. Noi nici acum nu știm cine sunt autorii violențelor din februarie 2017, că și atunci au fost violențe.”, a spus Carmen Dan la România TV.

Citeşte şi:  Carmen Dan, atac la procurori: Anchetele privind protestul din 10 august nu sunt gestionate într-un mod echilibrat

Ministrul Afacerilor Internea făcut sâmbătă seară, la România TV, noi declaraţii referitoare la anchetele privind protestul din 10 august. Carmen Dan a declarat că se aşteaptă să fie citată sau invitată la Parchetul General în dosarul legat de modul în care au intervenit jandarmii la protestul din 10 august şi că dacă acest lucru se va întâmpla, se va prezenta. De asemenea, Carmen Dan a precizat că ar vrea să constate o „abordare echilibrată” din partea procurorilor în ce priveşte anchetele privind evenimentele din 10 august, dar până acum, au fost anchetaţi doar jandarmii, în timp ce protestatarii care au provocat violenţe şi pentru care au fost depuse probatorii, încă nu au fost audiaţi de procurori.  Întrebată dacă se aşteaptă să fie pusă sub acuzare, Carmen Dan a răspuns: „Nu văd de ce aş fi pusă sub acuzare, un om care nu greşeşte, nu se teme”.