Carmen Dan, atac la procurori: Anchetele privind protestul din 10 august nu sunt gestionate într-un mod echilibrat

Ministrul Afacerilor Internea făcut sâmbătă seară, la România TV, noi declaraţii referitoare la anchetele privind protestul din 10 august. Carmen Dan a declarat că se aşteaptă să fie citată sau invitată la Parchetul General în dosarul legat de modul în care au intervenit jandarmii la protestul din 10 august şi că dacă acest lucru se va întâmpla, se va prezenta. De asemenea, Carmen Dan a precizat că ar vrea să constate o "abordare echilibrată" din partea procurorilor în ce priveşte anchetele privind evenimentele din 10 august, dar până acum, au fost anchetaţi doar jandarmii, în timp ce protestatarii care au provocat violenţe şi pentru care au fost depuse probatorii, încă nu au fost audiaţi de procurori.  Întrebată dacă se aşteaptă să fie pusă sub acuzare, Carmen Dan a răspuns: "Nu văd de ce aş fi pusă sub acuzare, un om care nu greşeşte, nu se teme".

RomaniaTV.net
29 sept. 2018, 18:58
Carmen Dan, atac la procurori: Anchetele privind protestul din 10 august nu sunt gestionate într-un mod echilibrat

Carmen Dan susţine că anchetele privind protestul din 10 august nu sunt gestionate într-un mod echilibrat, acuzând procurorii că se axează doar pe ancheta privind intervenția jandarmilor, cercetările în cauza în care sunt căutați participanții la protest agresivi și în cea de la DIICOT, privind o posibilă lovitură de stat, trenează.

„Nu mai cred in coincidente si iau in considerare un mod nu tocmai echilibrat de a gestiona aceasta ancheta. (..) Noi, dar si o mare parte a opiniei publice ,am vrea sa constatam ca ancheta se desfasoara in mod echilibrat si fata de jandarmii care au gresit dar si de cei care au generat acele violente. Pe agresori nu vrea nimeni sa-i ancheteze. Vorbim despre 3 dosare mari referitoare la acele evenimente, cel de la Parchetul General în care sunt cercetați doar jandarmii și conducerea Jandarmeriei, cel de la PJS1, unde avem peste 160 de sesizări ale jandarmilor și cel de la DIICOT care privește posibiliatea caracterului organizat al acelui protest. Daca Parchetul General lucrează, face spectacol privind acest dosar, ce se intamplă cu celalalte 2? E evidenta o diferenta de interes privind dosarul care ii priveste pe jandarmi si pe civili. (..) S-a comunicat ca procurorii analizeaza imaginile video de la miting. Oare nu aceleasi imagini le-au analizat si procurorii militari care i-au pus sub invinuire pe sefii jandarmeriei? Vorbeam de ordin pe unitate. Imi asum ce spun”, a declarat Carmen Dan la România TV.

„Cred că undeva, un moment de final, voi fi şi eu citată sau invitată la Parchet, (…) iau în calcul şi acest moment, dar aşa cum am declarat, voi merge fără absolut nicio rezervă şi voi fi la fel de sinceră cu procurorii cum sunt cu dumneavoastră”, a afirmat Carmen Dan.