Carmen Dan, despre intervenţia violentă a jandarmilor la protestul Diasporei: N-am ce să-mi reproşez. Unii vor să scape de acest Guvern

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut noi declarații în legătură cu intervenţiile violente ale jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei în data de 10 august și în legătură cu plângerile penale anunţate la adresa sa.

RomaniaTV.net
14 aug. 2018, 08:04
Carmen Dan, despre intervenţia violentă a jandarmilor la protestul Diasporei: N-am ce să-mi reproşez. Unii vor să scape de acest Guvern

Întrebată cum comentează faptul că pe numele ei au fost anunţate mai multe plângeri penale după intervenţia violentă a jandarmilor din data de 10 august, la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, Carmen Dan a spus că „ce am comentat sau ce am transmis sâmbătă rămâne de actualitate”.

„În ultima vreme am auzit foarte multe invenții care nu pot fi numite știri, despre faptul că aş fi constituit diverse celule, comitete…eu cred că sunt unii care doresc cu orice chip să scape de ministrul de interne şi de guvern. Eu zic să rămânem într-o stare de normalitate. Sunt acele verificări care se vor face, sunt la dispoziţia organelor, îmi doresc să-şi facă treaba şi să stabilească în ce mod ministrul şi-a îndeplinit competenţele. Nu mi-am depășit în niciun fel competențele legale. Iar Jandarmeria și-a coordonat activitatea sub supravegherea unui procuror militar”, a completat Carmen Dan. 

Despre cazurile de protestatarii paşnici agresaţi, ministrul Carmen Dan a spus că „dacă în urma verificărilor vor reieşi şi astfel de aspecte, bineînţeles că se vor lua măsurile legale, eu n-am încurajat niciodată un abuz”. 

„Nu am ce să-mi reproșez. Am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de interne responsabil”, a conchis Carmen Dan.