Carmen Dan, despre scandalul „Parola”: S-a exagerat în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, susține că este exagerată ideea că s-a blocat accesul în Târgoviște din cauza mitingului PSD de duminică.

RomaniaTV.net
23 mai 2019, 08:22
Carmen Dan, despre scandalul „Parola”: S-a exagerat în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş

Ministrul spune că este vorba despre o exagerare, iar oraşul nu a fost blocat, aşa cum se speculează pe internet.

De altfel, Carmen Dan l-a taxat şi pe Klaus Iohannis, care a vorbit despre un alt incident, cel de la Topoloveni, când mai mulţi protestatari au fost ridicaţi de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea.

”E grav că preşedintele nu ştie ce vorbeşte”, a spus ministrul de interne.

„S-a exagerat în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş. Eu ştiu că s-au dispus măsuri de restricţionare a accesului în zona în care se desfăşura o adunare publică, un miting cu caracter electoral de către organziatori. Accesul a fost restricţionat doar pentru acea zonă, care era autorizată şi era legală. Mai mult decât atât, cred că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la acea adunare politică, însă parola a fost convenită de către organizatori, care aveau şi responsabilităţi în acel sens, şi cei care asigurau măsurile de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria”, a precizat Carmen Dan.

Replica ministrului vine ca urmare după ce a apărut ideea că duminică, la mitingul PSD din Târgovişte, autovehiculele au avut acces în zona unde a avut loc manifestaţia publică numai pe bază de parolă.