Carmen Dan: Jandarmeria nu a preluat atribuţiile SPP. Cazul premierului Dăncilă, situaţie absolut particulară

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut, miercuri, că Jandarmeria nu a preluat atribuţiile SPP şi că situaţia premierului Viorica Dăncilă, căreia i s-a asigurat protecţie de către Jandarmerie, este una absolut particulară, măsura în cazul său fiind una punctuală.

31 ian. 2018, 14:36
Carmen Dan: Jandarmeria nu a preluat atribuţiile SPP. Cazul premierului Dăncilă, situaţie absolut particulară

„Premierul m-a informat marţi dimineaţă că renunţă la serviciile SPP. În această situaţie absolut particulară, într-un moment particular, ca măsură punctuală s-a asigurat deplasarea premierului la Palatul Victoria, deci la locul de muncă, cu un echipaj de la Jandarmerie. Nu a preluat Jandarmeria, ca şi cadru general, atribuţiile SPP, nimeni nu înlocuieşte SPP”, a spus Carmen Dan.

„Până când se va lua o decizie – şi decizia îi aparţine în exclusivitate premierului, premierul a comunicat azi în mod oficial că renunţă la acest pachet de securitate specializată oferit de SPP – până atunci să nu facem un caz din lucrul ăsta”, a adăugat Carmen Dan.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că renunţă la serviciile SPP

Ea a precizat că a anunţat din primul moment al preluării mandatului că nu solicită pază SPP şi că nu a beneficiat de astfel de pază.

„Eu consider că, în calitate de demnitar, nu este necesară această protecţie. Suntem oameni normali. Informaţiile clasificate se vehiculează în spaţiul profesional, nici în maşina SPP, nici în prezenţa SPP. Toţi membrii Cabinetului ştiu cum se vehiculează informaţiile clasificate”, a mai spus Carmen Dan.