Carmen Dan: Mă văd nevoită să-l dezamăgesc pe preşedinte. Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat

Klaus Iohannis a cerut demiterea de urgență a miniștrilor de Externe -Teodor Meleșcanu și de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate. Imediat după solicitarea președintelui, Carmen Dan a fost chemată la Palatul Victoria, unde se află într-o ședință cu premierul Viorica Dăncilă. Carmen Dan a anunțat miercuri seară că nu are motive să-și dea demisia.

29 mai 2019, 10:31
Carmen Dan: Mă văd nevoită să-l dezamăgesc pe preşedinte. Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat

UPDATE Carmen Dan, declarații: 

Cererea de demisie este cel puţin nejustificată.

Ministerul de Interne se ocupă cu organizarea alegerilor în țară, nu în străinătate.

Au fost la fel de multe secții de votare ca în 2016, în aceleași locuri cunoscute de cetățeni.

Nu e prima oară când președintele îmi cere demisia.

Nu mă intimidează.

Demisia o voi depune numai atunci când partidul mi-o va cere.

Am discutat cu dna prim ministru și mă văd nevoită să-l dezamăgesc pe președinte.

Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat.

______

UPDATE Conform unor surse politice citate de România TV, Dăncilă i-a cerut demisia ministrului, dar Carmen Dan a refuzat, deocamdată, să plece din fruntea MAI. Zilele lui Carmen Dan în Guvernul Dăncilă sunt numărate. Sunt nemulţumiri mari în rândul liderilor social-democraţi, mulţi dintre ei cerând ca ministrul de Interne să plece din Guvern. Acest moment ar putea urma la remanierea extinsă pregătită de premier. Potrivit România TV, premierul a discutat cu ministrul de Interne despre problemele de guvernare.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!

Şi sindicaliştii din Poliţie cer demisia lui Carmen Dan. Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, îi cere lui Carmen Dan să plece de la Ministerul de Interne, reprosându-i acesteia „atitudine făţarnică” faţă de oamenii din minister a ministrului şi că a „ascultat, cu capul plecat, ordine menite să destabilizeze această ţară, ordine transmise mai departe, cu orice risc,pentru protejarea unui infractor de drept comun, ce acum e după gratii”.