Klaus Iohannis: Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Ce au răspuns cei doi

Publicat: Miercuri, 29 Mai 2019 15:10 // Actualizat: Miercuri, 29 Mai 2019 22:56 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea ”imediată” a miniștrilor de Externe și de Interne pentru modul în care au fost organizate alegerile de duminică. Șeful statului a adus în discuție atât cozile interminabile de la secțiile de votare din diaspora, cât și cele de la unele secții de vot din țară. Atât Carmen Dan, cât și Teodor Meleșcanu au refuzat să-și dea demisia.

UPDATE Klaus Iohannis a cerut demiterea imediată a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul deficitar în care au fost organizate alegerile, în special la secțiile din diaspora. Klaus Iohanis a spus că proasta organizare trebuie să aibă urmări politice.

„După atâtea probleme, este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză.

Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a cerut Klaus Iohanis.

Cele mai mari probleme au fost la secțiile din străinătate, unde oamenii nu au mai ajuns să voteze, dar și în țară au fost secții de vot foarte aglomerate, a spus președintele.

„Cu toate aceste vești bune, pozitive, din țară, din străinătate, din Uniunea Europeană, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin, fiindcă am avut două alegeri, și europarlamentare, și referendum. Avem probleme, am avut probleme și în țară. Foarte mulți români s-au arătat revoltați că au trebuit să stea la coadă și în țară. Unii au reclamat că au fost mult prea puține ștampile de vot, alții au reclamat că au fost mult prea puține cabine de vot și așa mai departe. Deci, se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului și nu pentru încurajarea votului. Este ceea ce am spus înainte de 26 mai, că PSD-ul se pregătește să boicoteze referendumul. Dar, probleme extrem de grave au fost în secțiile de votare, la multe dintre secțiile de votare din străinătate. Am văzut cu toții, cu mare tristețe și cu multă supărare, imaginile cu mii și mii de români stând la cozile interminabile, oameni care au mers dimineața la vot  și au ajuns să voteze seara. Oameni care au mers la prânz la vot, au stat până seara și nu au mai apucat să voteze. Probleme peste probleme”, a afirmat președintele.

Președintele a mai spus că va înființa o comisie mixtă la Cotroceni, care să se ocupe de subiectul organizării alegerilor în străinătate, urmând să facă recomandări instituțiilor care au atribuții în această zonă.

„Aceste probleme trebuie rezolvate însă urgent, fiindcă vine următorul tur de scrutin, în toamna acestui an avem prezidențiale și, fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluții rapide și corecte, voi înființa la nivelul Administrației Prezidențiale o Comisie mixtă care va începe să lucreze. Îi voi invita pe toți cei care au atribuții în domeniu, rolul acestei Comisii este de a identifica problemele majore, de a veni cu soluții și de a propune aceste soluții autorităților care pot veni cu reglementări, Parlamentului, Guvernului, AEP-ului, în principal”, a anunțat președintele Iohannis.

Atât Carmen Dan, cât și Teodor Meleșcanu, miniștrii vizați de președinte, au refuzat să-și dea demisia.

_____

Klaus Iohannis, declarații: 

Am fost ieri la Bruxelles la două reuniuni importante.

F mulți lideri europeni au apreciat pozitiv rezultatele referendumului.

Este primul referendum care a reușit după multă vreme în Europa, datorită vouă, dragi români.

Ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni.

Avem deja confirmate date f bune.

Ambele întrebări au răspuns cu DA 6,4 milioane de români.

Este un rezultat extraordinar de bun, aduce România în normalitatea europeană.

Cu toate aceste vești bune, sunt f multe plângeri.

Întreaga organizare a fost făcută pentru inhibarea votului, nu pentru încurajarea votului.

Probleme extrem de grave au fost la multe secții de vot în străinătate.

Oameni care au stat de dimineață la vot.

În toamna acestui an vin prezidențialele.

Fiindcă nu am încredere în guvern, voi înființa la Președinție o comisie mixtă care să se ocupe de această problemă.

Comisia va face recomandări celor care au atribuții legate de organizarea alegerilor.

Cei care au organizat prost, trebuie să plătească cu funcția.

Vorbesc de urmări politice. 

Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!

______

Declaraţia şefului statului poate fi urmărită în direct şi pe Romaniatv.net.

Ana Birchall, Roxana Mânzatu şi Natalia Intotero vor fi propuse să preia ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi pentru Românii de Pretutindeni, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx a PSD. Titus Corlăţean va fi propus vicepremier în locul Anei Birchall.

loading...
11 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 mai 13:25
Răspunde | Votează email 0 email
adela
iohannis este un sobolan roz psihopat si programat sa faca doar un singur lucru. ce spune UE si atat.
30 mai 12:22
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
95% dintre votantii USR au Internet (85%, Facebook). 45% dintre votantii PSD au Internet (35%, Facebook). PNL se situeaza (aproape simetric) intre aceste valori. USR isi cheama votantii, on-line. PSD isi cheama votantii prin focuri aprinse (pentru semnalizare) pe (de pe) dealuri (ca pe vremea lui Stefan cel Mare). Trebuie analizata si cealalta jumatate din cei cu drept de vot, care nu au votat. Jumatate sunt in tara, jumatate in "diaspora". PSD, daca isi face o echipa pentru Internet, trebuie sa fure din electoratul adversarilor, iar metodele pot fi agresive sau de demontare a manipularilor. USR, PNL, daca vor sa ia din electoratul fara Internet, trebuie sa se ocupe de probleme sociale.
30 mai 10:09
Răspunde | Votează email 0 email
barabula
A mai ramas si un jeg cu numele de albu!!!!!!!!!
30 mai 07:46
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
Si eu solicit ca cel ce a cumparat case cu acte false, sa plece imediat, dar imediat(de indata nu pricepe ce inseamna) de la Cotroceni!
29 mai 22:45
Răspunde | Votează email -1 email
albu
Spalati pe creier ,au mai ramas cativa idioti analfabeti si asistati sociali .Astia snt votantii mafiei psd .
29 mai 20:08
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
CUM POTI FI
ASA DE PROST
,
ANOST
CE-ASA de roman TE TII
,
DE NU STII
NICI SA SCRII
...
DE TE MAI SI REPETI
CHIAR DACA SPADA-TI STA-N
iiiii
?!?
alții
???
29 mai 19:35
Răspunde | Votează email 0 email
iiiii
Psalmi 14:1   Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care să facă binele.
salmi 49:10  Da, îl vor vedea: căci înţelepţii mor, nebunul şi prostul deopotrivă pier, şi lasă altora avuţiile lor.
Proverbe 27:3  Piatra este grea, şi nisipul este greu, dar supărarea pe care o pricinuieşte nebunul este mai grea decât amândouă.
ASTA ARE MICRO CIPUL PLANTAT CA MULTI ALTI DE LA PNL NU MAI FACE CE VREA EL CI CE VOR ALTI.CUM POTI PUNE IN FRUNTEA TARI UN OM CARE NU ARE COPII SI CARE ESTE LUTERAN ROMANI TREZITI VA DIN SOMN ROMANIA ESTE A ROMANILO R NU A VOIAJORILOR.
29 mai 18:31
Răspunde | Votează email 0 email
CRISTI
SĂ CEARĂ SI PSD IMEDIAT..DEMISIA LUI ĂLA DE LA COTROCENI...IMEDIAT..DAR IMEDIAT!!!!!!!!!!!!!..DACĂ IL LĂSAȚI SĂ ZICĂ ORICE FĂRĂ SĂ IL TAXAȚI...O SĂ PIERDEȚI!!!
29 mai 18:24
Răspunde | Votează email 0 email
CRISTI
SĂ CEARĂ SI PSD IMEDIAT..DEMISIA LUI ĂLA DE LA COTROCENI...IMEDIAT..DAR IMEDIAT!!!!!!!!!!!!!..DACĂ IL LĂSAȚI SĂ ZICĂ ORICE FĂRĂ SĂ IL TAXAȚI...O SĂ PIERDEȚI!!!
29 mai 18:23
Răspunde | Votează email 1 email
CRISTI
SĂ CEARĂ SI PSD IMEDIAT..DEMISIA LUI ĂLA DE LA COTROCENI...IMEDIAT..DAR IMEDIAT!!!!!!!!!!!!!..DACĂ IL LĂSAȚI SĂ ZICĂ ORICE FĂRĂ SĂ IL TAXAȚI...O SĂ PIERDEȚI!!!
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H