Carmen Dan: Poate că o să ajungem să vorbim şi despre agresivitatea celor care au forţat intrarea în Guvern

Carmen Dan, ministrul de Interne, audiată marţi în comisia de apărare din Parlament în legătură cu modul de intervenţie a forţelor de ordine la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei, consideră că ar trebui să se vorbească la un moment dat şi despre agresivitatea protestatarilor care au forţat cordonul de jandarmi şi au încercat să intre în curtea sediului Guvernului. 

RomaniaTV.net
21 aug. 2018, 11:30
Carmen Dan: Poate că o să ajungem să vorbim şi despre agresivitatea celor care au forţat intrarea în Guvern

„Poate că o să ajungem să vorbim şi despre gradul de agresivitate al celor care au forţat intrarea în Guvern şi al celor care au pus o presiune constantă şi foarte puternică pe dispozitivul de jandarmi. Eu sper să ajungem şi în acel punct”, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan în timpul audierii din comisia de apărare, potrivit News.ro.

Unul dintre membrii comisiei a întrebat-o pe Carmen Dan dacă îşi poate asuma răspunderea politică pentru un management neperformant, având în vedere cele întâmplate în Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august.

În replică, ministrul de Interne i-a atras atenţia deputatului că se antepronunţă şi că nu are suficiente date pentru a putea afirma că Ministerul de Interne nu şi-a făcut bine treaba.

„Nu cumva vă antepronunţaţi? Nu cumva aveţi o atitudine mai mult politică decât tehnică şi profesională? Nu cumva aţi ieşit din sfera obiectivismului? Cred că după ce parcurgeţi acest raport veţi putea fi îndreptăţit să trageţi concluzii. Dar până atunci, aşa cum aţi precizat, este treaba altor instituţii. Nu aveţi suficiente date ca să puteţi spune că MAI nu şi-a făcut datoria”, a spus Carmen Dan.