Carmen Dan, săgeţi împotriva premierului Viorica Dăncilă. Fostul ministru MAI va merge în vizită la Dragnea VIDEO

Ministrul demisionar de la Interne Carmen Dan a venit marți la sediul instituției, fiind ultima zi în fruntea acestei instituții. Ea a spus că a venit cu gânduri "bune și pașnice" şi a anunţat că îl va vizita pe Liviu Dragnea la penitenciar după încheierea mandatului.

RomaniaTV.net
16 iul. 2019, 07:01
Carmen Dan, săgeţi împotriva premierului Viorica Dăncilă. Fostul ministru MAI va merge în vizită la Dragnea VIDEO

UPDATE: Carmen Dan anunță că după încheierea mandatului la MAI va merge în vizită la Liviu Dragnea. „Da, voi avea mai mult timp liber”, a declarat Carmen Dan când a fost întrebată de jurnaliști dacă îl va vizita pe Dragnea.

UPDATE: Ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă că şi-a petrecut ultima zi la MAI ”alături de oameni”, cu care s-a simţit ”ca într-o familie”, precizând că mandatul său la conducerea acestei instituţii a fost ”despre oameni”.

„Ultima mea zi la MAI am petrecut-o aşa cum mi-am dorit mereu: alături de oameni! M-am simţit ca într-o familie, sentiment care consider că defineşte cu adevărat acest minister. Soarta a făcut ca tocmai în această zi să sărbătorim Ziua MAI pe care am instituit-o cu mult entuziasm anul trecut. Pentru că un minister atât de important trebuie să aibă o zi în care oamenii săi şi reuşitele lor să fie sărbătorite. Asta am făcut şi astăzi: am sărbătorit alături de poliţişti, pompieri, jandarmi, piloţi şi poliţişti de frontieră care s-au remarcat fie prin acte de eroism, fie prin devotamentul şi profesionalismul cu care şi-au îndeplinit atribuţiile, contribuind la creşterea prestigiului instituţiei. Pentru faptele lor le-am acordat cele mai importante distincţii ale MAI: emblema de onoare şi placheta de onoare. Şi am mai avut grijă să le fie acordat, acolo unde a fost nevoie, chiar din rezerva ministrului, şi un spor la salariu. Merită din plin! M-am bucurat că am avut şansa să-i cunosc pe aceşti oameni minunaţi la care mă voi gândi mereu cu drag! Mandatul meu a fost despre oameni şi cred că aşa trebuie să înţeleagă orice ministru mandatul pe care îl are la un minister.”, a scris Carmen Dan, marţi, pe Facebook.

UPDATE. Carmen Dan vrea să dea premii angajaților din zona operativă. „Astăzi voi mai premia colegi din MAI, care s-au distins pentru merite deosebite în zona operativă. Este o zi specială, pentru că astăzi MAI împlinește 157 de ani. Voi fi la birou astăzi toată ziua pentru cei care vor să își ia rămas – bun de la mine. (…) Vreau să le transmit angajaților acestui minister multă sănătate și multă putere de muncă”, a declarat Carmen Dan.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Conflict mocnit între Viorica Dăncilă și Carmen Dan. Fostul ministru de Interne insistă și susține că ea a demisionat, nu premierul i-a cerut demisia. Dăncilă susține exact contrariul și arată că ea i-a cerut să-și depună mandatul.

„Nu comentez în niciun fel declarațiile premierului Dăncilă, am întrebat doar dacă această decizie se bazează pe evaluarea efectuată în ministere. Nu mi-a cerut demisia. Mi-a spus că din cele 8 ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie să plece. Așa cum știți, am evitat mereu să discut teme politice pe scările MAI, nici de data aceasta nu voi face acest lucru. „, a spus Carmen Dan.

„Sunt lucruri importante pe care le putem face și astăzi. Așa cum am anunțat demisia mea a fost trimisă la cabinetul primului ministru. Până se va publica în Monitorul Oficial, îmi exercit în continuare responsabilitățile de ministru și de exemplu astăzi vom pune în transparență decizională un proiect legislativ extrem de important pentru noi la care colegi din minister au lucrat mai bine de șase luni. Vorbim de proiectul legislativ privind folosirea brățărilor electronice. (…) Îmi exprim speranța din toamnă să-l votăm în Parlament. În plus, sunt proiecte importante care au fost începute (…) voi vorbi cu succesul meu pentru a putea fi continuate.”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.