Carmen Dorobăţ, după recordul de cazuri de coronavirus: „Reacţia mea e WOW. Este ecoul a ceea ce s-a întâmplat weekendul trecut”

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a avut o primă reacţie după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 555 de noi cazuri de îmbolnăvirea cu COVID-19. 

08 iul. 2020, 10:04
Carmen Dorobăţ, după recordul de cazuri de coronavirus: „Reacţia mea e WOW. Este ecoul a ceea ce s-a întâmplat weekendul trecut”

„Reacţia mea, înainte să intru în direct, când am văzut noile cifre, a fost WOW, pentru că numărul depăşeşte deja ce se întâmpla în martie şi aprilie. Acesta este ecoul a ceea ce s-a întâmplat în weekendul trecut şi, în general, a comportamentului nostru care duce în derizoriu măsurile de siguranţă.

Cu cât mai multe cazuri la ATI, cu atât putem să ne aşteptăm la un număr mai mare de decese. Din nefericire, mai subliniem o dată, decesele sunt indiferent de vârstă. Atenţie şi la persoanele tinere, care sigur că trebuie să se bucure de acest sezon estival, dar fac forme grave, mai ales dacă au comorbidităţi. De asta e important să păstrăm masca pe figură!

Trendul este vizibil, colegii epidemiologi au calculat că este vorba de o creştere exponenţială. Se pare că acest trend ascendent vine mai devreme decât ne-am fi aşteptat. Transmiterea comunitară e scăpată de sub control”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ la Antena 3.

Autorităţile au anunţat 555 de noi cazuri de îmbolnăvirea cu COVID-19 după efectuare a 13.147 de teste. 18 pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Citeşte şi Premieră! O pacientă a cerut în instanţă anularea internării nevoluntare. Femeia a invocat restrângerea dreptului la libertate