Carmen Gigină, despre accidentul în care a murit fiul său: Oprea i-a ordonat şoferului să meargă mai departe

Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină, spune că şoferul maşinii în care se afla Gabriel Oprea în momentul producerii accidentului în care a murit fiul său a oprit imediat şi a ieşit din autoturism, dar "a fost întors şi i s-a ordonat să meargă mai departe".

13 oct. 2016, 16:55
Carmen Gigină, despre accidentul în care a murit fiul său: Oprea i-a ordonat şoferului să meargă mai departe

„Şoferul domnului Oprea a oprit, ba chiar a ieşit din maşină să alerge către Bogdan, dar în secunda 2 a fost întors şi i s-a ordonat să meargă mai departe. Domnului Oprea nu i-a păsat că în şosea moare un copil”, afirmă Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină, ea răspunzând astfel unui comentariu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că rămâne „coerent” cu deciziile anterioare în cazul solicitărilor Justiţiei şi va aproba cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

„În raport cu ansamblul probelor administrate până în prezent (între care două expertize criminalistice şi o expertiză tehnică ) se reţine că există indicii rezonabile în sensul că ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea deţinută i-l conferea şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează deplasarea coloanei oficiale care îl însoţea, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin”, arătau procurorii DNA, care au cerut aviz de la preşedintele Klaus Iohannis pentru urmărirea penală a fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, sub acuzaţia de ucidere din culpă, scrie news.ro. 

Mama lui Bogdan Gigină, mesaj emoţionant: „Astăzi nu-l mai văd, dar ştiu că este acolo!”