Carmen Iohannis a fost nevoită să se ascundă de regimul comunist

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, născută sub numele de Carmen Lăzurcă, provine dintr-o familie de catolici, iar tatăl său, Ion Lăzurcă, era de meserie blănar. Având o familie care respecta tradițiile, acest aspect nu era apreciat în de regimul comunist.

20 ian. 2021, 09:54
Carmen Iohannis a fost nevoită să se ascundă de regimul comunist

Carmen Iohannis era nevoită să participe pe ascuns la slujbele care erau ținute de Pompeiu Onofreiu. Acesta își făcuse în propria casă o adevărată capelă. Fiind urmărit mereu de Securitate, protopopul a revenit în Sibiu în 1964, după ce fusese arestat de comuniști, atunci când s-a desființat Biserica Greco-Catolică, după cum informează Ciao.ro.

Protopopul Pompeiu Onofreiu îi primea în case pe oamenii care doreau să vină să participe la slujbe, așa cum era cazul și lui Carmen Iohannis. Alături de ea venea și Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis şi preşedintele Iohannis s-au cunoscut la catedră

În ceea ce privește modul în care Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut, Carmen avea 22 de ani, iar actualul președinte al României era cu un an mai mare. Prima Doamnă a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar Klaus Iohannis a terminat Colegiul Național „Samuel von Brukenthal.” Cei doi sunt căsătoriți de mai bine de 30 de ani, pasul cel mare făcându-l în anul 1989.

În trecut, Vasile Lăzurca, verișorul lui Carmen Iohannis, a spus că atât Carmen, cât și Klaus Iohannis, erau profesori în momentul în care s-au cunoscut. „Carmen a fost profesoară la „Gheorghe Lazăr” și el a fost profesor tot acolo, de fapt acolo s-au și cunoscut. Verișoara mea s-a născut la Sibiu, dar tatăl ei s-a născut la noi în sat și mama ei în Cozma, peste deal. Ei au fost cinci frați, patru băieți și o fată. Toți sunt trecuți la cele veșnice, el era cel mai tânăr. Mai demult veneau în vizită pe aici. Klaus Iohannis a fost și el, dar de puține ori, de vreo trei ori a fost în Sântu”, a declarat Vasile Lăzurca pentru Zi de Zi Mureș, conform Pro TV.

Citeşte şi: Când a început relaţia lui Cristi Borcea cu Valentina Pelinel: „Înainte să mă însor cu Alina”