Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani. Ce a apărut pe pagina sa de Facebook

Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani. Carmen Georgeta Lăzurcă, pe numele de dinaintea căsătoriei, s-a născut pe 2 noiembrie 1960, și este Prima Doamnă a României din 2014. S-a născut într-o familie greco-catolice și și-a petrecut copilăria într-un sat din apropierea orașului Reghin.

02 nov. 2022, 22:22

Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani. Prima Doamnă a început să lucreze ca și profesoară imediat după absolvirea facultății. Prima Doamnă predă și în prezent la liceul la care a fost și ea elevă în Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Astfel, Carmen Iohannis ia generații de elevi la dirigenție și educație încă din 1989. Materia pe care o predă este limba engleză.

Citeşte şi: Cum i-a eclipsat Carmen Iohannis pe americani. Coadă la selfie-uri cu Prima Doamnă a României

Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani

Chiar dacă nu a postat nicio fotografie de ziua ei pe reţelele de socializare, pe seară, soţia lui Klaus Iohannis a scris un mesaj, în care le-a mulţumit prienilor virtuali pentru urările făcute. Carmen Iohannis nu se bucură doar de aprecierea elevilor, ci şi are fani în toată ţara, de toate vârstele. „Vă mulțumesc din suflet pentru urări!„, este mesajul transmis pe Facebook.

Carmen l-a cunoscut pe Klaus Iohannis la vârsta de 22 ani, pe vremea când cei doi erau studenți la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. S-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni și au avut o relație de șapte ani, iar în 1989 s-au căsătorit. Cuplul nu are copii.

Imediat după absolvirea facultății, cei doi au lucrat ca profesori în orașele Agnita și Sibiu. Iar în 1989 au ajuns în Sibiu, unde au primit catedre la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

Ne-am plăcut, pur și simplu, iar chimia dintre noi depășește orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac și se înțeleg, restul devine irelevant. Este foarte ușor ca doi oameni tineri să se placă și să se îndrăgostească și asta s-a întâmplat cu mine și cu soția mea”, a declarat Klaus Iohannis în autobiografia publicată înainte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2014.

Carmen Iohannis nu a renunțat la cariera de profesor, chiar dacă soțul ei a devenit președintele României. După ce Klaus Iohannis a preluat funcția de președinte al României în 2014, Carmen Iohannis a continuat să fie profesor de engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.