Carmen Iohannis, alături de preşedintele României în timp vizitei lui Frank-Walter Steinmeier în Sibiu: „Elevii au dorit să facă o fotografie cu cei doi președinți”. Reacţia neinspirată a lui Klaus Iohannis

În timp ce peste 10.000 de profesori și cadre nedidactice protestează în București, respingând oferta Guvernului, Carmen Iohannis nu s-a alăturat protestatarilor. Soția președintelui Iohannis, care este și profesoară de limba engleză la Liceu Gheorghe Lazăr din Sibiu, a fost prezentă pe Bulevardul Magheru din Sibiu, alături de un grup de elevi, unde așteapta delegația din care fac parte președintele Iohannis și președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

25 mai 2023, 13:04
Carmen Iohannis, alături de preşedintele României în timp vizitei lui Frank-Walter Steinmeier în Sibiu: „Elevii au dorit să facă o fotografie cu cei doi președinți”. Reacţia neinspirată a lui Klaus Iohannis

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, nu s-a alăturat colegilor ei care fac grevă. Carmen Iohannis a mers joi pe Bulevardul Magherul, alături de un grup de elevi, unde a așteptat delegațiile din care făceau parte președintele Klaus Iohannis și președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Carmen Iohannis, alături de elevii săi, în timpul vizitei președinților Iohannis și Steinmeier la Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, au fost întâmpinaţi, la ieşirea din sediul Forumului Democrat al Germanilor din România, de un grup de elevi însoţiţi de soţia preşedintelui Carmen Iohannis. Cei doi şefi de stat au făcut fotografii cu elevii şi Carmen Iohannis.

Carmen Iohannis a precizat că a venit cu elevii săi să-i întâmpine pe cei doi preşedinţi.

”Nu am venit aici să discutăm evenimente politice, suntem aici, alături de copii să ne întâlnim cu cei doi președinți”, a declarat Carmen Iohannis, citată de turnulsfatului.ro.

Soția președintelui Klaus Iohannis este unul dintre cei 18 profi de la Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu care nu se află în grevă generală.

Carmen Iohannis a mărturisit reporterilor aflați acolo că a venit la dorința elevilor săi. ”Eu au fost cei care au dorit să facă o fotografie cu cei doi președinți”, a spus Camen Iohannis.

Sindicatele din Educație organizează, joi, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a anunțat că sindicatele au refuzat oferta Guvernului și că vor continua greva generală. De la Guvern, sindicaliștii au plecat în marș, pe Calea Victoriei, spre Palatul Parlamentului.

Citește și: Greva profesorilor, ziua a 4-a. Inspectoratele încep să ceară suspendarea contractelor de muncă pentru profesorii greviști

”Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte”, a declarat Marius Nistor, reprezentant al Federaţiei ”Spiru Haret”, în Piața Victoriei.

Potrivit sindicaliştilor, ”greva nu mai este legată în acest moment numnai de revendicări salariale”.

”Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţămâmt, este o grevă pentru respect”, a mai declarat liderul sindical.

Citește și: Klaus Iohannis, prima reacție pe greva profesorilor: ”Și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. E greu de crezut că toate revendicările vor fi satisfăcute de azi pe mâine”

Preşedintele Klaus Iohannis, la Sibiu, către elevii soţiei sale: Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje!

Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier au vizitat, joi, la Sibiu Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” unde soţia sa, Carmen Iohannis, împreună cu mai mulţi elevi, au participat la întâlnirea cu oaspetele german. Klaus Iohannis i-a invitat pe elevi să facă o fotografie şi a glumit, spunându-le: ”Vedeţi, până şi greva are ceva avantaje”, referitor la faptul că nu au cursuri din cauza grevei profesorilor. Declaraţia preşedintelui vine în ziua în care sindicatele din educaţie au respins oferta Guvernului şi au anunţat continuarea grevei generale, iar mii de profesori au ieşit în stradă, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, pentru a-şi striga revendicările.

Şeful statului  l-a întâmpinat pe preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la Primăria Municipiului Sibiu. Cei doi au avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane din România şi au făcut o vizită la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”.

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis a venit la Colegiu împreună cu mai mulţu elevi ai săi.

Şeful statului a vorbit cu elevii şi au făcut o fotografie împreună cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

După fotografie, preşedintele le-a spus copiilor: ”Vă doresc o zi şi o plimbare frumoase. Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje”, a spus preşedintele Iohannis, în glumă.

Sindicatele din Educaţie au organizat, joi, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii. Sindicaliştii au anunţat că resping oferta de până acum a Guvernului, pe care o consideră jignitoare, iar greva va continua. proteste au avut loc şi în alte oraşe din ţară.