Carmen Iohannis, la serbarea copiilor cu autism din Sibiu: Sunt exemple multiple de astfel de copii care au reuşit foarte bine în viaţă

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui, a sosit miercuri cu cadouri, pregătite împreună cu liceenii de la Colegiul 'Gheorghe Lazăr' a căror profesoară este, la serbarea de Crăciun a copiilor cu autism de la centrul de zi al Fundaţiei UCOS - "Un copil, o speranţă" din Sibiu.

RomaniaTV.net
20 dec. 2017, 11:45
Carmen Iohannis, la serbarea copiilor cu autism din Sibiu: Sunt exemple multiple de astfel de copii care au reuşit foarte bine în viaţă

Ea le-a transmis un mesaj de încurajare părinţilor micuţilor cu autism, sindrom Down şi alte dizabilităţi, care beneficiază de serviciile de terapie de la Fundaţia UCOS.

Sunteţi demni de toată lauda, sunteţi mult mai deosebiţi şi mai speciali decât orice alt părinte. Vă mulţumim că ne daţi câte o lecţie cu copiii dumneavoastră şi pentru faptul că aveţi încredere şi speranţă, aşa cum şi noi avem, că aceşti copii se vor integra foarte bine în societate şi că ne vor bucura în continuare cu realizările lor, fiecare în domeniul pe care şi-l va alege. Sunt exemple diverse şi multiple în lumea aceasta de copii cu această tulburare care au reuşit foarte bine în viaţă. Vă doresc Crăciun binecuvântat, bunul Dumnezeu să vă ocrotească în continuare şi să vă dea putere şi să ştiţi că sunt convinsă că îi iubeşte mai mult pe copiii dumneavoastră decât pe oricare alt copil care se consideră altfel„, le-a spus Carmen Iohannis părinţilor prezenţi la serbare.

Soţia preşedintelui Iohannis a asistat la programul pe care copiii l-au pregătit cu sprijinul echipei de terapeuţi ai Fundaţiei UCOS, iar apoi s-a fotografiat şi s-a jucat câteva minute cu micuţii cu autism, care au dereglări senzoriale, dificultăţi de învăţare, comunicare şi socializare.

„Serbarea noastră este una scurtă, pe măsura posibilităţilor acestor copii”, a spus Elena Miruna Tudorache, preşedintele Fundaţiei UCOS, care oferă, în cadrul unui parteneriat cu autorităţile locale din Sibiu, servicii de asistenţă pentru 60 de copii cu autism şi 20 de copii cu sindrom Down şi alte dizabilităţi.

Carmen Iohannis i-a vizitat şi în luna aprilie pe copiii de la Fundaţia UCOS, în contextul activităţilor organizate cu ocazia zilei internaţionale de conştientizare a autismului, iar în luna mai, a mers împreună cu elevii săi în vizită la copiii cu dizabilităţi din centrul „Prichindelul”, precum şi la minorii bolnavi de la Spitalul Dr. Bagdazar din Sibiu, în cadrul săptămânii ”Şcoala altfel”.

Soţia preşedintelui României a afirmat atunci că este important ca societatea să se implice în ajutorarea copiilor diagnosticaţi cu autism şi a subliniat că este datoria tuturor să depună eforturi pentru recuperarea acestora.

Carmen Iohannis a mai afirmat că ştie de problemele cu care se confruntă copiii autişti şi părinţii acestora, adăugând că a lucrat într-o şcoală dintr-un spital din Sibiu unde sunt trataţi şi copii cu autism.