Carmen Iohannis, mesaj pentru procurori în ziua în care trebuia să se prezinte la audieri la Parchet

Publicat: Joi, 15 Noiembrie 2018 10:40 // Actualizat: Joi, 15 Noiembrie 2018 10:50 // Sursa: romaniatv.net

Carmen Iohannis nu s-a prezentat joi la Parchetul General, unde urma să fie audiată într-un dosar privind retrocedări ilegale. Soţia preşedintelui fusese citată la Parchet, dar pentru că a trebuit să-l însoţească pe preşedinte în cadrul vizitei de stat în Marea Britanie, Carmen Iohannis a transmis prin intermediul unui fax că nu poate ajunge la audieri "din motive obiective", potrivit România TV. Astfel, urmează să fie stabilită o nouă dată pentru audieri.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat încă de marţi că soţia sa, Carmen, nu va merge joi la audiere la Parchetul General într-un dosar privind retrocedări ilegale, pentru că se vor afla în Marea Britanie, în vizită de stat. 

"Nu va merge (la audieri la Parchetul General - n.r.) pentru că ne vom afla într-o vizită de stat", a declarat marţi Klaus Iohannis la Cotroceni.

Cuplul prezidenţial se află în Marea Britanie, unde au participat miercuri seară la recepţia organizată cu ocazia zilei de naştere a Prinţului Charles. 

Şeful statului a spus că această audiere va fi reprogramată. De asemenea, a mai ţinut să precizeze că nici el, nici Carmen Iohannis nu au comis vreodată fapte penale.

Dosarul în care urmează să fie audiată Carmen Iohannis a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de publicaţia "Lumea Justiţiei" împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu felul în care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 nov 11:58
Răspunde | Votează email 1 email
mili
O vizita de stat la ....șpriț !
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H