Carmen Iohannis nu se dezice! Gafa de proporții făcută de Prima Doamnă la revenirea din Africa: „Vei rămâne în istorie. Nu ți-e rușine?”

Prima Doamnă a României continuă să facă gafe vestimentare. Proaspăt întoarsă din Africa, unde a fost alături de Klaus Iohannis în turneu, Carmen Iohannis și-a dus elevii la un muzeu, iar vestimentația aleasă pentru această ocazie nu a fost deloc una inspirată.

04 dec. 2023, 20:40
Carmen Iohannis nu se dezice! Gafa de proporții făcută de Prima Doamnă la revenirea din Africa: „Vei rămâne în istorie. Nu ți-e rușine?”

Abia întoarsă din turneul african, Carmen Iohannis a avut o apariție neașteptată în minivacanța de 1 Decembrie. Prima Doamnă a ales să nu petreacă Ziua Națională la București, ci la Sibiu, alături de elevii săi.

Citește și: Eli Lăslean, creatoarea de modă a lui Carmen Iohannis, dezvăluie gusturile Primei Doamne în materie de haine: „Iubește calitatea, preferă culorile pastel”

Carmen Iohannis, gafă după gafă vestimentară

În timpul turneului African, ce a cuprins vizite oficiale în state precum Kenya, Tanzania, Zanzibar, Cabo Verde și Senegal, Klaus și Carmen Iohannis au fost protagoniștii unor scene cum rar ne-au fost date să vedem, precum dansul special pregătit de un grup de tinere sau ceremonia inedită de primire în Zanzibar, unde mai mulți tineri au s-au aruncat în apă ținând în brațe portretele celor doi.

Imediat după revenirea în țară, Carmen Iohannis s-a întors la catedră, alături de elevii săi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Și ca un cadru didactic dedicat, Prima Doamnă le-a oferit o altă experiență inedită copiilor, însă în afara clasei. De 1 Decembrie, Carmen Iohannis și elevii a participat la o expoziție organizată la Muzeul Brukental din Sibiu, ce se află la o distanță destul de mică de liceul la care predă.

Vernisajul numit „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, cuprinde obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, cum ar fi mobilier de celulă, zeghe, termen folosit pentru denumirea uniformei deținuților, dar și fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite, toate acestea stând ca mărturie a represiunii din penitenciarul Pitești.

„Expoziția Fenomenul Piteşti – Expoziție itinerantă s-a bucurat de o mare prezență a elevilor și profesorilor de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Tehnic Avram Iancu din Sibiu. Alături de elevii de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu s-a aflat și doamna prof. Carmen Iohannis care a discutat cu dl. Sergiu Rizescu, Maria Axinte inițiatoarea Memorialul Închisoarea Pitești, Andreea Corca, muzeograf al Muzeului de Istorie Casa Altemberger și Alexandru Chituță managerul Muzeului Naţional Brukenthal. Le mulțumim!”, au transmis reprezentanții muzeului.

Pentru ieșirea cu elevii săi, soția lui Klaus Iohannis a optat pentru o ținută relaxată, însă unii susțin că aceasta a fost total neinspirată. Prima Doamnă a purtat o haină de iarnă groasă, din fâș bej accesorizată cu o pereche de mocasini din piele întoarsă, în aceeași culoare.

Carmen Iohannis nu se dezice! Gafa de proporții făcută de Prima Doamnă la revenirea din Africa: „Vei rămâne în istorie. Nu ți-e rușine?”

Chiar dacă nu a fost prezentă la ceremoniile de 1 Decembrie din Capitală, Carmen Iohannis a marcat momentul în mediul online. Soția președintelui a postat un mesaj scurt pe pagina sa de socializare: „La mulți ani, Românie!”. Urarea a strâns câteva sute de reacții. În timp ce unii au felicitat-o pentru gest, alții au criticat-o, probabil și pentru absența de la parada militară din Capitală.

„….vei rămâne în istorie…ca o profitoare…la mulți ani!!!!!!… România …doar românilor…”, „Carmen Iohannis La multi ani sănătoși, doamna profesor!”, „La mulți ani, multimilenara Românie! La mulți ani, stimată Doamnă!”, „Dar rușine nu vă este? Ist Ihnen nicht peinlich?”, „La mulți ani sănătoși primei doamne a României Carmen Iohannis”, sunt doar câteva dintre mesajele trimise de internauți.

Citește și: Carmen Iohannis a dansat pe muzică africană la o școală de fete din Kenya VIDEO