Carmen Stănescu, ATAC DUR la Ion Caramitru. „Se crede GENIU, dar e pizmaş”

La 90 de ani împliniţi ieri, marea actriţă Carmen Stănescu a primit flori de la prieteni, colegi şi diverse oficialităţi, mai puţin de la Teatrul Naţional Bucureşti şi de la Ministerul Culturii. Din această cauză, artista e revoltată pe directorul TNB, Ion Caramitru, despre care susţine că nu s-a deranjat pentru că e "neam prost".

30 iul. 2015, 09:24
Carmen Stănescu, ATAC DUR la Ion Caramitru. „Se crede GENIU, dar e pizmaş”

În ciuda supărării că foştii colegi au uitat-o, Carmen Stănescu recunoaşte că la ceas aniversar a primit mai multe flori decât a avut când s-a căsătorit cu actorul Damian Crâşmaru (84 de ani), scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Catrinel Dumitrescu, DEZVĂLUIRI EMOŢIONANTE: E IMPOSIBIL să trăieşti cu salariul de actor

„A venit la TNB fără să-şi dea sângele şi tinereţea”

Încă de dimineaţă, felicitările au început să curgă. „Am primit foarte multe flori de la diferite instituţii, în afară de Teatrul Naţional, pe a cărui scenă am jucat 64 de ani roluri principale, şi de Ministerul Culturii. Alte instituţii s-au gândit şi şi-au manifestat aprecierea. Până şi un coleg de teatru a venit cu un buchet de trandafiri în nume personal. Ce spuneţi de directorul Caramitru, care a venit la această instituţie fără să-şi dea sângele, viaţa şi tinereţea? E ceva foarte românesc (ce a făcut – n.r.), e neam prost! De asta nu avem istorie şi de asta nu suntem băgaţi în seamă. Paşaportul unui popor e cultura, nu că faci tractoare sau tramvaie bune”, spune Carmen Stănescu.

„E bine să-ţi accepţi defectele şi să te retragi”

Actriţa îl compară pe Caramitru cu predecesorul lui la conducerea TNB: „Dinu Săraru se mândrea că era directorul nostru şi venea el însuşi la poartă cu flori. Şi la mine, şi la soţul meu. Ion Iliescu, pe vremea când era preşedintele ţării, ne-a felicitat întotdeauna de ziua noastră şi ne-a trimis flori. Caramitru e pizmaş, se crede geniu, dar e prost ca noaptea, că nu ştie încă limba română. Iar arma cea mai importantă a unui actor e chiar vorbirea. Dacă n-ai picioare de la genunchi în jos, nu te duci la cursă, că te prăbuşeşti. E bine să te uiţi în oglindă, să-ţi accepţi defectele şi să te retragi, nu să ieşi în frunte ca păduchele”.

„Când cunoşti o meserie, legea te scoate la pensie”

La fel ca toţi actorii din generaţia lor, Carmen Stănescu şi Damian Crâşmaru suferă că nu mai sunt lăsaţi să urce pe scenă. „În România nu mai poate fi vorba de proiecte pentru un actor de 90 de ani… Thomas Mann spunea aşa: «Când voi vedea la mica publicitate că se caută oameni cu experienţă la 70-90 de ani, lumea va face mari progrese». Când începi să cunoşti o meserie, legea te scoate la pensie, ca să vină un tânăr care nu ştie nimic şi care, la rândul lui, va munci şi va fi pedepsit când va aduna experienţă. Legile acestei ţări te scot la pensie şi spun că eşti bătrân. În afară se respectă mai mult cultura”, apreciază actriţa.

Citeşte şi Florina Cercel, sătulă de BOLNAVII PSIHIC de la TV. „Medicii ar trebui să interzică apariţia lor pe post…”

Caramitru: „Tot teatrul e în concediu”

Directorul TNB a recunoscut că nimeni nu a trimis din partea instituţiei pe care o conduce nicio floare pentru Carmen Stănescu. „Va ajunge (un buchet de flori – n.r.), să stea liniştită. Tot teatrul e în concediu la ora asta, nu e nimeni acolo, dar ştim cu toţii, va apărea peste tot şi aşa mai departe… Să stea liniştită! Trebuia să se întâmple, dar n-avem oameni, că sunt în concediu”, a explicat Ion Caramitru, fără să comenteze aprecierile actriţei la adresa lui.