Carmen Tănase, după ce a renunțat la viața în Capitală și s-a mutat la țară: „Am probleme tot timpul. E mai greu decât la bloc”

Carmen Tănase a dat Capitala pe un sat de lângă Târgoviște, iar de aproximativ doi ani locuiește acolo. Actrița de 62 de ani și-a vândut toate proprietățile și și-a cumpărat o casă care are și curte.

23 ian. 2023, 11:29
Carmen Tănase, după ce a renunțat la viața în Capitală și s-a mutat la țară: „Am probleme tot timpul. E mai greu decât la bloc”

Carmen Tănase se întoarce mereu în București, face naveta zilnic și nu are timp să se îngrijească mereu de locuința ei și de grădină.

„Am probleme tot timpul. Mereu apare ceva, sunt foarte multe de făcut și doar eu mă ocup de toate. E mai greu decât la bloc, am un om care mă ajută, nu pot să tund eu iarba singură”, a explicat actrița, care locuiește împreună cu mama ei.

„Mama are 91 de ani, mai mult încurcă treaba, prefer să stea în casă. Ea crede că mai are 25 de ani. Nu prea apuc să stau acasă, apuc să petrec cam doar o zi pe lună, când sunt cam 7.000 de chestii de făcut. De obicei plec dimineața, mă întorc noaptea. La teatru nu avem zile libere, sâmbătă e repetiție, de obicei, iar duminică avem spectacol”, a adăugat Carmen Tănase.

Citește și De ce a divorţat Carmen Tănase după doar trei ani de căsnicie. „Gata, stop, până aici!”

Carmen Tănase a trecut printr-o situație neașteptată la casa ei de la țară, la începutul anului. Actrița a fost nevoită să stea fără curent electric și a fost la un pas de incendiu. „Sunt într-o panică totală tot timpul, dacă mă scoți din priză, mor. Mereu intervine câte ceva, cum a fost faza cu curentul, de am crezut că mor. Aveam repetiție, nu am mai putut ajunge… De la stâlpul de la poartă, de la firele de sus, curgeau scântei. Eram în panică, nu aveam cum să plec. S-a depistat la o căsuță din plastic de pe perete că firele erau arse. Puteam lua foc. A fost circ”, a mai spus ea.

Actrița se bucură că are atât de mult spațiu în curte, așa că a profitat și a adoptat o mulțime de animale. Carmen Tănase are acum trei câini și mai multe pisici. „M-am dus să castrez doi motani, unul a fugit, am alergat după el, până la urmă l-am prins, dar nu știu cum. Acum am mai multe pisici, mi se lasă în spatele casei, doar nu o să-i las să moară de foame. Mai iau din ei, pe unii îi hrănesc, le fac căsuțe, nu-i pot lua însă pe toți, ca să intru în panică. Pisicile se înțeleg foarte bine cu cânii, doar au crescut împreună. Vin toate și dorm lângă mine. Au mai plecat din ele, dar au venit altele. Cea mai mare are 19 ani, toate sunt sterilizate”, a mai zis Carmen Tănase pentru impact.ro.

De ce a ales Carmen Tănase să se mute din Capitală

Actrița a mărturisit că băiatul ei, Tudor, a fost cel care a încurajat-o să facă o schimbare atât de mare în viața ei și să se mute de la oraș.

Citește și Cum arăta Carmen Tănase la începutul carieriei. Timpul pare că nu și-a pus amprenta pe chipul ei

„M-am mutat la țară la inițiativa lui Tudor pe care, în principiu îl ascult, pentru că el este un înțelept așa. Nu mi-a fost ușor. Nu m-aș fi văzut niciodată la țară. Eu eram omul aglomerației până acum. Dacă se putea să îmi iau un apartament în Centrul Vechi, acolo unde e muzică. Pe mine nu mă deranjează bubuielile, muzica tare. Cu evenimentele astea lucrurile astea s-au schimbat total. Nu mai e nimic din ce era înainte.

El mi-a zis că de fugit nu mai avem unde să fugim, pentru că peste tot este cam la fel. Singura soluție ar fi să ne apropiem mai mult de traiul acela mai simplu, mai firesc, mai normal și să fim un pic mai departe de haosul marilor orașe mai ales. Hai să ne mutăm la țară. Eu nu am zis nu. Altădată aș fi zis să mă lase cu țara lui”, a povestit Carmen Tănase în cadrul podcastului lui Mihai Morar.