Carnagiu la un centru de dezintoxicare. Toţi oamenii dinăuntru au fost împuşcaţi, 24 au fost ucişi

Bărbaţi înarmaţi au pătruns miercuri în incinta unui centru de dezintoxicare pentru dependenţii de droguri din oraşul mexican Irapuato, unde au deschis focul.

02 iul. 2020, 05:28
Carnagiu la un centru de dezintoxicare. Toţi oamenii dinăuntru au fost împuşcaţi, 24 au fost ucişi

În urma atacului armat, 24 de persoane au fost ucise, iar şapte rănite. Poliţia din statul Guanajuato, din nord-vestul Mexicului, a comunicat că, dintre răniţi, trei se află în stare gravă. Se pare că toţi cei care se aflau în centru la momenhtul atacului au fost ucişi. Fotografiile de la locul carnagiului arată că victimele erau culcate în momentul în care au fost împuşcate.

Guanajuato a devenit cel mai violent stat din Mexic, fiind scena unor dispute teritoriale între cartelul Jalisco şi o bandă locală. Motivul atacului de mierecuri nu a fost aflat încă, dar guvernatorull Diego Sinhue spune că ar fi fost implicate bande de traficanţi.

Citeşte şi Descoperire macabră. 25 de cadavre mutilate au fost găsite într-un şanţ, înfăşurate în pături

Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra unui centru de dezintoxicare, după ce, în 2010, 19 persdoane au fost ucise într-un atac în oraşul Chihuahua, din nordul Mexicului. De atunci au mai avut loc peste zece atacuri asupra unor centre de dezintoxicare. Motivul atacurilor aszpra acestor centre este că dependenţii şi dealerii se refugiază deseori aici, făcându-lse astfel ţinte pentru inamici.