Carnagiu rusesc într-o uzină ucraineană. Bombardamentele au ucis cel puţin zece oameni

Un bombardament rusesc asupra unei uzine din Avdiivka (estul Ucrainei) s-a soldat marţi cu cel puţin zece morţi şi 15 răniţi, a anunţat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko.

04 mai 2022, 11:01
Carnagiu rusesc într-o uzină ucraineană. Bombardamentele au ucis cel puţin zece oameni

Oficialul a adăugat că „informaţiile mai trebuie clarificate şi numărul de victime ar putea probabil să fie mai mare”. El a acuzat forţele „ocupantului rus” că au ţintit intenţionat muncitorii care ieşiseră din schimb şi aşteptau autobuzul ca să plece acasă.

Avdiivka este un oraş cu circa 30.000 de locuitori, aflat pe linia frontului, la doar câţiva kilometri de Doneţk, „capitala” secesioniştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Citeşte şi Poveştile cutremurătoare ale celor care au scăpat de la Azovstal. „Două luni n-am văzut soarele. Soldaţii lăsau mâncare doar copiilor, pentru că adulţii pot muri de foame, copiii nu”

În localitate au avut deja loc mai multe lupte de la începutul războiului purtat din 2014 între separatişti şi forţele guvernamentale ucrainene. În 2017, acolo au murit în doar o săptămână 27 de civili şi militari, reaminteşte AFP. Potrivit agenţiei, după 24 februarie, când a început invazia Rusiei în Ucraina, situaţia la Avdiivka a fost relativ calmă, însă a mai avut loc un bombardament în 24 aprilie.

Proprietarul uzinei lovite marţi – cea mai mare cocserie din Ucraina şi una din cele mai mari din Europa – a declarat că înainte de război avea peste 4.000 de angajaţi.

Citeşte şi „Doomsday”, avionul Apocalipsei lui Putin, a fost văzut deasupra Moscovei. Rusia dă lumii un avertisment nuclear pe 9 Mai


loading...
Partenerii noștri