„Doomsday”, avionul Apocalipsei lui Putin, a fost văzut deasupra Moscovei. Rusia dă lumii un avertisment nuclear pe 9 Mai

Reapariția sa pe cerul Rusiei este un semn că Vladimir Putin vrea să trimită un mesaj de avertizare Occidentului la parada de pe 9 Mai.

03 mai 2022, 15:35

Avionul „Doomsday” al lui Putin, care îi permite să continue să conducă Rusia dacă izbucnește războiul nuclear, a fost văzut zburând lângă Moscova. Imaginile vin să alimenteze o adevărată isterie mondiaă creată în jurul acestui subiect. Televiziunile de stat din Rusia fac scenarii apocaliptice, iar Vladimir Putin şi alţi lideri marcanţi de la Kremlin au ameninţat, mai voalat sau direct, cu atacuri nucleare nimicitoare dacă ţările „neprietenoase” din NATO continuă să ajute militar Ucraina, iar statele din vecinătatea colosului ex-sovietic, ca Finlanda sau Suedia, devin mult prea „prietenoase” cu alianţa miltară nord-atlantică.

Americanii au ridicat de la sol „Avionul Apocalipsei” după ce Putin a ameninţat cu războiul nuclear
Ilyushin Il-80, avionul special „Doomsday” al lui Vladimir Putin, care îi permite să continue să conducă Rusia în timpul unui război nuclear, a fost văzut zburând pe la periferia orașului Moscova, pe fondul tensiunii că va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina.

Dar oficialii ruși au insistat că aeronava va fi prezentată la parada anuală de luni de Ziua Victoriei de pe Piața Roșie și că este implicată în „repetiții” pentru marea etalare a puterii.

Scenariu apocaliptic! Putin ar vrea atacarea Europei cu rachete nucleare. Propagandiştii Kremlinului ameninţă că nu vor exista supravieţuitori

Avionul gigant din epoca sovietică – fără ferestre, în afară de cabina de pilotaj, și cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător” – nu a mai fost văzut la o comemorare a Zilei Victoriei – care marchează înfrângerea lui Hitler și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – din 2010.
Reapariția sa este un semn că Putin vrea să trimită un mesaj de avertizare Occidentului.

Il-80 Maxdome va fi escortat de două avioane MiG-29 în timp ce zboară jos deasupra Catedralei Sf. Vasile. De asemenea, la paradă vor fi expuse un avion de vânătoare Su-57 de generația a cincea și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că opt MiG-29SMT vor zbura sub forma literei „Z” în sprijinul militarilor ruși care participă la o operațiune militară specială în Ucraina, care ar putea deveni război din 9 mai.

Uriaşul avion  Il-80 Maxdome este proiectat să acționeze ca „un Kremlin” pe cer în cazul unui atac nuclear și poate fi alimentat în aer. Putin ar fi capabil să conducă Rusia și să dea comenzi armatei sale pentru lovituri nucleare de la postul de comandă din aer.

O „canoe” mare pentru comunicații prin satelit se află deasupra fuselajului său în față, cu antene mari în pupa. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, de frecvență foarte joasă (VLF).

Stabilizatoarele orizontale au și spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicație. Aeronava are două poduri mari de generator electric în interiorul motoarelor sale.

O sondă de alimentare retractabilă se află sub cockpit. O „canoe” mare pentru comunicații prin satelit se află deasupra fuselajului său în față, cu antene mari în pupa. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, de frecvență foarte joasă (VLF). Stabilizatoarele orizontale au și spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicație. Aeronava are două poduri mari de generator electric în interiorul motoarelor sale. O sondă de alimentare retractabilă se află sub cockpit.

Avioanele urmează să fie înlocuite cu mai moderne Ilyushin 96-400M, permițând liderului rus mai mult confort în timp ce controlează trupele și rachetele în timpul unei catastrofe nucleare.

Primul dintre noile avioane de comandă și control aeropurtat este acum în construcție, a declarat o sursă din sectorul militar-industrial, dar se crede că nu este încă gata.

Transmisiune în direct cu final tragic pe frontul din Ucraina! Comandant rus ucis în timp ce făcea live pe Tik Tok
Într-o eroare stânjenitoare de securitate, unul dintre cele patru avioane existente a fost infiltrat și jefuit anul trecut, în timp ce era supus unei reparații în orașul rusesc Taganrog, pe Marea Azov. Aproximativ 39 de echipamente radio au fost furate după ce a fost deschisă o trapă de marfă. Echipamentul conținea metale prețioase aur și platină, ceea ce este văzut ca o posibilă motivație pentru furt. Un şofer de taxi local, Zhora Khachunts, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut din cauza furtului jenant, dar a susținut că totul a fost o  înscenare.

 

Lavrov: Rusia nu a încetat niciodată eforturile pentru evitarea unui război nuclear

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia se angajează să lucreze pentru a preveni izbucnirea războiului nuclear, informează lefigaro.fr.
„Presa occidentală denaturează ameninţările ruseşti”, a spus Lavrov, vorbind în rusă printr-un interpret italian, la televiziunea din Peninsulă.

„Rusia nu a încetat niciodată eforturile de a ajunge la acorduri care să asigure că un război nuclear nu va începe niciodată”, a adăugat el.

Ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la o recurgere la arma nucleară sunt ”iresponsabile” şi ilustrează ”sentmentul disperării” Rusiei faţă de întorsătura pe care a luat-o ofensiva acesteia în Ucrana, estimează Biden.

 

”Nimeni nu ar trebui să facă comentarii despre folosirea armelor nucleare sau posibilitatea de a recurge la ele. Acesta este un lucru iresponsabil”, denunţă preşedintele american.