Carnavalul de la Rio, amânat pe fondul pandemiei de coronavirus

Ediţia din anul 2021 a Carnavalului de la Rio de Janeiro, care ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, a fost amânată pentru o periadă nedeterminată, au declarat organizatorii.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 07:33
Carnavalul de la Rio, amânat pe fondul pandemiei de coronavirus

Şcolile de samba implicate în paradă au declarat de mai mult timp faptul că organizarea ediţiei ar putea fi dificilă înainte de un vaccin împotriva coronavirusului.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Europa, în faţa celui de-al doilea val. UE cere impunerea de noi restricţii, cum a evoluat situaţia în ultima săptămână

Brazilia este a treia cea mai afectată ţară din lume de pandemie, cu peste 4,6 milioane de contaminări şi mai mult de 139.000 de decese.

„Căutăm o soluţie alternativă, ceva ce vom putea face când va fi sigur să contribuim la oraş. Dar nu suntem suficient de siguri să stabilim o dată”, a declarat preşedintele ligii de samba Liesa.  Anunţul face referire la carnavalul Liesa, dar nu şi la petrecerile de stradă care au loc în acelaşi timp. 

Carnavalul de la Rio atrage anual milioane de turişti. Turismul reprezintă în Brazilia 8% din PIB. De asemenea, Carnavalul din São Paulo a fost deja amânat cu opt luni, pentru octombrie 2021.


loading...