Carne posibil infestată cu pestă porcină, vândută românilor. Poliţia face anchetă

Poliția face o anchetă după ce sute de kilograme de carne posibil infestată cu pesta porcină au fost vândute într-o hală din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu. Virusul a fost descoperit abia după ce carnea adusă de la un abator din județul Vâlcea a fost vândută. Conducerea Direcției Sanitar Veterinară Gorj afirmă că instituția a fost sesizată abia după 10 zile de când carnea a intrat în județ. 

08 nov. 2019, 08:25
Carne posibil infestată cu pestă porcină, vândută românilor. Poliţia face anchetă

„Polițiștii gorjeni fac verificări în urma apariției unor infirmații privind unele nereguli care au avut loc în hala de carne din Târgu-Jiu, iar în funcție de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecință”, a anunţaz IPJ Gorj.

Primele verificări au arătat că porcii de la ferma din Argeș ar fi fost livrați la abatorul din Vâlcea și ulterior în Gorj înainte să apară suspiciunea de pestă porcină.

Directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu, a declarat că în 19 octombrie s-au sacrificat porci din Argeș la un abator din Vâlcea. Tot atunci a intrat în hala de carne din Târgu-Jiu, conform facturii, peste o tonă de carne de porc.

„Noi am fost anunțați pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem și noi printre județele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la fața locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse”, a mai spus directorul DSVSA Gorj.


loading...