Carne stricată la superofertă, în Capitală VIDEO CU CAMERA ASCUNSĂ

Superofertă la depozitele de carne din Capitală! Marfa expirată poate fi cumpărată la 2,5 - 3 lei kilogramul. O echipă România TV a testat piaţa neagră de carne stricată la en-grosurile din Berceni şi Pantelimon.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 09:36
Carne stricată la superofertă, în Capitală VIDEO CU CAMERA ASCUNSĂ

La piaţa de Gros din cartierul bucureştean Berceni, comercianţii ne asigură că putem pune mâna pe stricăciuni de pui, la jumătate din preţul normal. Pentru a cumpăra carnea expirată trebuie doar să le lăsăm numărul de telefon.

La depozitul Antefrig din cartierul Pantelimon, comercianţii sunt dispuşi să ne vândă până şi produse din pui expirate de cinci zile.

Conform legii, produsele expirate ar trebui distruse de o firmă specializată.

Într-o intervenţie în emisiunea „România exclusiv”, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, a declarat că, deşi situaţia este cunoscută, instituţia nu poate face nimic altceva decât simple controale şi confiscări de marfă.

„Acest lucru e absolut interzis şi se ştie bine de această situaţie. Facem controale şi în unităţile de procesare şi în depozite şi în magazine. Marfa este confiscată şi sechestrată, trimisă la Protan spre denaturare, se aplică amenzi şi informăm organele abilitate ale statului, cele care pot să continue cercetările în aceste cazuri”, a declarat Radu Roatiş.