Carne stricată în magazine, cum sunt îmbolnăviţi românii. Nereguli grave descoperite de Protecţia Consumatorilor VIDEO

ANPC a descoperit nereguli grave în carmangerii, controalele inspectorilor scoţând la iveală carne expirată, carne în vid cu lichid în exces sau picioare de porc cu păr.

24 ian. 2020, 11:56
Carne stricată în magazine, cum sunt îmbolnăviţi românii. Nereguli grave descoperite de Protecţia Consumatorilor VIDEO

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei unui număr de 663 de comercianţi de produse din carne, în toată ţară. În perioada 25.11-13.12.2019, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfăşurat, la nivel naţional, o serie de acţiuni de control care au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne. Au fost controlaţi 977 operatori economici, dintre care la un număr de 663 (67,86 %) au fost constatate deficienţe.

Au existat situatii in care au fost gasite la comercializare produse care prezentau caracteristici neconforme, produse în afara prevererilor legale din punct de vedere  al parametrilor fizico-chimici sau produse care contineau data limitei de consum depasită. Produse care spun că sunt ţăraneşti, dar în realitate acestea conţin fel de fel de conservanţi, potenţiatori de aromă, de gust (…) Au fost oprite de la comercializare produsele care prezentau modificari si caracteristici neconforme sau produsele inafara datei durabilitatii. Au fost oprite de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman fiind produse care pot pune in pericol sanatatea consumatorilor„, a declarat pentru România TV directorul ANPC, Paul Anghel.