Carnea de curcan: întrebări frecvente şi populare

Carnea de curcan  este una din cele mai bune opţiuni cu privire la alimentaţia sănătoasă pe care părinţii o pot oferi familiei şi copiilor lor. Proprietăţile sale nutritive sunt numeroase şi în plus există şi o siguranţă mai mare că această carne nu este injectată cu substanţe hormonale care să îi stimuleze creşterea artificială în detrimentul sănătăţii consumatorilor săi.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 11:17
Carnea de curcan: întrebări frecvente şi populare

De altfel, sfaturi cu privire la beneficiile pentru sănătate ale carnii de curcan au fost prezentate şi de Sfatulparintilor.ro în articolul pe care îl puteţi citi aici.

Vreţi câteva sfaturi despre cum să pregătiţi mai bine carnea de curcan, în special când vine vorba de curcan umplut, ce trebuie să stiţi despre ea dar şi multe alte aspecte ce ţin de folosirea sa în condiţii foarte bune pentru sănătate?

În continuare prezentăm un top al întrebărilor despre carnea de curcan la care răspund specialişti în domeniu ai Universităţii din Ilinois.

Cum se găteşte bine carnea de curcan?

Sunt efectiv sute de reţete de preparare delicioasă pentru curcan şi mereu apar noi şi noi idei şi tehnici creative şi apetisante. Unele sunt bune, unele nu, unele sunt sănătoase, altele nu. Însă toate au drept scop să seducă simţurile olfactive şi să obţină acea bucată perfectă de carne de curcan gătită, cu crusta aurie şi carne fragedă, mirosind memorabil.

Cea mai mare provocare când găteşti carnea de curcan, indiferent dacă eşti sau nu experimentat, este să eviţi să îţi iasă carnea uscată şi fadă, aşa cum mai iese pieptul de curcan. Carnea de curcan se pretează să fie preparată delicios şi dacă e marinată, friptă, la cuptor, fiartă, afumată şi tot aşa.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.