Carnea de porc Mangalița, noua vedetă în meniul de Crăciun. Cât costă un kilogram de ceafă

Carnea de porc Mangalița, noua vedetă în meniul de Crăciun. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii se gândesc deja ce vor pune pe masă. Acest tip de carne pare să fie la mare căutare, deși prețul este destul de piperat.

02 dec. 2022, 22:53
Carnea de porc Mangalița, noua vedetă în meniul de Crăciun. Cât costă un kilogram de ceafă
Carnea de porc Mangalița va fi pe multe mese de sărbători

Carnea de porc Mangalița, noua vedetă în meniul de Crăciun. Gustul le aduce aminte clienţilor de vremurile de odinioară. Producătorul spune că de la bunicul său a primit moştenire şi reţeta care adună acum întreaga familie în jurul mesei.

În tobă se bagă ce este mai bun de obicei. Adică tot ce înseamnă carnea de la cap, mai este carnea de la guşă. Reţeta o am de când făceam tobă cu bunicul. Eram pe la 18 ani pentru că atunci a fost vârsta la care ne-am despărţit de bunicul fizic, dar el este prezent tot timpul în reţetele mele. „, a declarat producătorul Dan Limbasan, potrivit Observatornews.ro.

Citește și: De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun?! Ministrul Agriculturii nu apelează la supermarketuri! „Îl iau cu cât mi-l dă!”

Carnea de porc Mangalița, noua vedetă în meniul de Crăciun

De altfel, oamenii şi spun că acest tip de carne e şi mai sănătos decât altele: ”Este mai naturală, ştiu că este mai sănătoasă. Mai ales pentru noi care mai avem boli cardiovasculare şi chiar dacă este mai scump, prefer”.

Carnea de porc Mangalița va fi pe multe mese de sărbători, chiar și în restaurante, unde există chiar şi meniuri special realizate în jurul cărnii vedetă.

Avem o farfurie dedicată pentru asta, se numeşte 1 Decembrie, avem chiar şi limba de mangaliţă în meniu„, spune Paul Moinea, manager de restaurant, potrivit sursei menționate mai sus.

Porcul de Mangaliţa poate fi crescut industrial cu furaje concentrate, iar carnea sa nu conţine atât de multe toxine ca alte tipuri de carne. Preţul unui kilogram de ceafă poate ajunge până la aproape o sută de lei, iar salamul la peste 70 de lei. Producătorii anunţă că în perioada sărbătorilor preţurile ar putea creşte cu până la 10%.