Carnea de pui de la McDonald’s, KFC şi Tesco Ungaria provine din România

McDonald's, KFC și Tesco Ungaria se aprovizionează de la o fermă din Bihor. Din fiecare zece McPuișori și aprioare de la KFC mâncate în Ungaria, cel puțin unul provine de la ferma din Bihor a lui Iosif Pazariuc.

02 oct. 2014, 14:22
Carnea de pui de la McDonald’s, KFC şi Tesco Ungaria provine din România

Iosif Pazuric (56 ani) este acţionarul principal al companiei zootehnice Nutrientul Palota, din judeţul Bihor şi ocupă locul 49 în Top 50 fermieri, realizat de revista Agrointeligenţa, potrivit voceatransilvaniei.ro.

În anul 1991, Iosif Pazuric era director al fabricii de nutreţuri combinate privatizată la început prin metoda MEBO.SC Nutrientul SA, după privatizare, a reuşit să se dezvolte şi să îşi măreasca aria de activitate an de an.

În anul 2007, printr-un proiect de fonduri europene, combinatul şi-a modernizat complet întreaga linie de fabricaţie, cu echipamente de ultima generaţie provenite din Elveţia şi Germania, fabrica ajungând la o capacitate de producţie de furaj granulat de 20 tone pe ora (480 tone în 24 ore).

În ultimii cinci ani, nu mai puţin de şapte ferme de porci şi găini au fost achiziţionate de grupul de firme controlat de omul de afaceri bihorean. Astfel, ferma de găini ouătoare Nutriavi, din localitatea Tamaşeu, judeţul Bihor are o capacitate de 64.000 de găini, în timp ce la Salonta – ferma Nutriboiler, modernizată în 2009 – are o capacitate de 600.000 pui. În alte şase ferme (situate în localităţile Chet, Sălacea, Cauaceau, Marghita, Oradea) sunt îngrăşaţi şi crescuţi aproape 50.000 de porci.

CITEŞTE ŞI: Rusia: McDonald’s, a primit o decizie stupidă: Are dreptul să funcţioneze, dar fără mâncare şi băutură