Carrefour: Preţurile la raft vor scădea cu 12%, după reducerea TVA la alimente

Reprezentanţii mai multor lanţuri de magazine din România au susţinut marţi că preţurile produselor alimentare nu au crescut iar reducere TVA la alimente de la 1 iunie va duce la scăderea preţurilor la raft cu aproximativ 12%.

29 apr. 2015, 09:17
Carrefour: Preţurile la raft vor scădea cu 12%, după reducerea TVA la alimente

Reprezentanţii principalelor lanţuri de supermarketuri au fost chemaţi marţi la audieri la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, după ce la comisie au ajuns foarte multe sesizări cu privire la creşterea preţurilor la produsele alimentare în ultima vreme, scrie Agerpres.

Citeşte şi Dan Şucu, Mobexpert: Reducerea TVA va avea un impact la nivelul consumului mult mai mare decât cel estimat

„După reducerea TVA la produsele alimentare, preţurile vor scădea la raft, din analizele făcute de noi, cu 12,09- 12,1% la raft. Este o informaţie total eronată aceea că lanţul nostru de magazine a crescut preţul înainte de scăderea TVA. Noi nu am făcut niciun fel de modificare de preţ, pentru că dorim ca această măsură de reducere a TVA pe care Guvernul a luat-o după 25 de ani, în care cineva îţi oferă ceva, vom menţine aceleaşi preţuri până în momentul în care TVA va ajunge la 9%”, a declarat după audieri Florin Căpăţână, reprezentantul Carrefour România.

El a adăugat că pot exista situaţii în care unele produse care au fost la promoţie să se întoarcă la raft cu preţ mai mare după ce promoţia ia sfârşit.

Citeşte şi Magazinele scumpesc alimentele înaintea reducerii TVA

„Despre celelalte preţuri vă asigur că nu au crescut astfel încât să fie o diferenţă de 3-4%, nu am văzut aşa ceva. Până nu verificăm aceste acuzaţii care au venit la comisie, ele nu sunt justificate, poate sunt situaţii particulare sau au fost în alte lanţuri creşteri de preţuri, nu la noi. O să verific dacă au fost crescute preţurile, eu nu am idee să fie modificate preţurile”, a precizat Căpăţână.

Reprezentanţii Auchan România, Cora România şi Kaufland România, prezenţi de asemenea la audieri, au susţinut şi ei că preţurile în aceste magazine nu au crescut în ultima vreme, iar reducerea TVA va duce la scăderea preţurilor produselor alimentare.