Carrefour retrage de pe piață un nou produs! Mare atenție, consultați imediat medicul dacă l-ați consumat

Carrefour România retrage de la comercializare din cauza prezenței bacteriei Listeria monocytogenes, a transmis Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

25 nov. 2021, 17:19
Carrefour retrage de pe piață un nou produs! Mare atenție, consultați imediat medicul dacă l-ați consumat

Produsul retras e toba de porc „Drag de România”, produsă de societatea Marcel SRL.

„Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare:

TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA, Cod EAN: 2955660000000, Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 , Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021. Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menţionează în anunţ.

Specialiștii le recomandă clienților care au consumat produsele respective și care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, avertizează retailerul. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.

Aproximativ 1,5 tone de tobă de porc produsă de societatea respectivă au fost distribuite în zeci de orașe din România, dar și în Italia, UK, Germania, Irlanda.

Încă un produs depistat cu Salmonella, retras de la comercializare de Carrefour

Carrefour anunță retragerea de la comercializare a unui depistat cu Salmonella. Clienţii care au achiziţionat astfel de produse din lotul retras trebuie să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, a transmis ANSVSA.

„Vă informăm că societatea COPANEX S.R.L. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului „PIPOTE PUI 500G”, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella Enteritidis în produs.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:
Denumire produs: PIPOTE PUI 500G COPANEX Cod EAN: 7896589533311 Lot/DLC: 080921 / 15.06.2022”, a anunţat ANSVSA.

Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza). Autotităţile recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.