Carrefour România aproape că a ieșit din criză

Rezultatele financiare din România ale retailerului francez sunt aproximativ la fel de bune ca cele din 2008. Anul trecut au vândut în valoare de 1,184 milioane de euro.

19 ian. 2012, 10:33
Carrefour România aproape că a ieșit din criză

După ce în 2010, lanțul de retail a vândut pe plan local cu 0,4 % mai puțin decât cu un an în urmă, 2011 a marcat o revigorare a activității companiei, care a reușit să încaseze aproximativ la fel de mult ca în 2008, anul care a precedat criza financiară. Potrivit raportului financiar al companiei, în 2011 vânzările din România au totalizat 1,184 de milioane de euro, în creștere cu 5,4% față de anul precedent-cea mai mare creștere din Europa pentru grupul Carrefour. În 2008, vânzările din România au totalizat 1,190 de milioane de euro. Rezultatele bune de anul acesta au fost puternic influențate de expansiune, 6,1% din vânzări fiind datorate creșterii suprafeței comerciale. În termeni comparabili vânzările au scăzut anul trecut cu 0,7%.

 

La nivel de grup, francezii de la Carrefour au raportat vânzări totale de 91,5 miliarde de euro, cu 0,5% peste nivelul anului anterior, creștere susținută de țările în curs de dezvoltare. “Carrefour a înregistrat o ușoară creștere în 2011, generată de statele în curs de dezvoltare, în ciua scăderii economice care a influențat semnificativ rezultatele ultimului semestru al anului. În contextul economic actual, Carrefour își concentrează eforturile asupra Franței și a Europei de Sud, prin reducerea prețurilor și oferirea unor promoții mult mai targhetate. De asemenea, Carrefour va continua să pună în aplicare strategia sa de dezvoltare a mai multor tipuri de magazine”, a declarat Lars Olofsson,CEO Carrefour.