Cărtărescu, despre festele pe care i le joacă celebritatea. „Îl avem la bord pe domnul Mirceeeaaa… Badea”

Mircea Cărtărescu a povestit câteva întâmplări în care a fost confundat cu alți oameni celebri precum Gabriel Liiceanu, Cristian Mungiu sau Mircea Badea.

11 oct. 2017, 03:10
Cărtărescu, despre festele pe care i le joacă celebritatea. „Îl avem la bord pe domnul Mirceeeaaa… Badea”

„Mă aflam la Therme, mă relaxam puțin, înotam puțin, bazinul era plin de oameni și din spatele meu aud: Bă, uite-l pe Liiceanu!

Sau intru într-un avion, ca să merg în altă parte a României, și când urc, stewardesa se uită la mine așa, parcă ar recunoaște pe cineva, mă așez pe scaun și ea, înainte să înceapă cu instrucțiunile de zbord, zice: „Avem onoarea și bucuria să-l avem în avionul nostru pe dl. Mircea Badea!” M-am uitat cu atenție, nu era niciun Mircea Badea, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Mircea Badea a dat lovitura la PARIURI. Suma URIAŞĂ câştigată după meciul HALEP-ŞARAPOVA

Și ultima dată, acum vreo două-trei zile, a fost foarte simpatic incidentul. Aud un scrâșnet de mașină în spatele meu, eu eram la volan, era cât pe ce să ne ciocnim, și un ins iese din mașină, vine la mine cu mâna întinsă și zice: „Domnul Mungiu, ce bucurie, îmi pare rău că vă cunosc în momentul ăsta nefericit, dar mă bucur foarte tare!” Deci, iată că mi se întâmplă și lucruri de acestea care mă amuză extraordinar de tare”, a povestit Mircea Cărtărescu.

Scriitorul a mai spus că i s-a întâmplat să fie admolestat pe stradă, dar nu și să fie lovit, așa cum i s-a întâmplat lui Horia Patapievici.

„Ani de zile mi-a fost foarte frică să mă recunoască cineva pe stradă, am fost oprit, interpelat, admonestat. Slavă Domnului, nu mi s-a întâmplat ca lui Horia Patapievici să fiu lovit sau ceva de felul ăsta, dar nu e plăcut. Când tu ești într-un magazin și-ți cauți o cămașă, vine cineva la tine și-ți spune: „Ești nemernicul lui Băsescu!” și lucruri de felul acesta. Din fericire sunt mai dese celelalte situații, în care vin oameni care mă iubesc, care mă apreciază, care mi-au citit cărțile și aceste cărți le-au spus ceva și sunt momente foarte plăcute, pentru mine sunt întotdeauna momentele acelea în care eu încep să cred, încep să bănuiesc că nu scriu degeaba. Mai mult decât cronicile apărute în alte țări. Mult mai mult, pentru că ceea ce spune un om într-un metrou este mult mai cald, și mai din suflet și mai uman, să zicem așa, decât cronicile unor experți”, a mai susținut Mircea Cărtărescu.