Cartel Alfa cere Guvernului destituirea managerului CE Oltenia

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Mine Energie, împreună cu CNS Cartel Alfa, sprijină acţiunea de protest de joi, 12 februarie, a salariaţilor Complexului Energetic Oltenia (CEO), şi solicită Guvernului şi ministrului Energiei destituirea managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, din cauza managementului deficitar, susţine Bogdan Hossu, preşedintele CNS 'Cartel Alfa', informează Agerpres.

11 feb. 2015, 16:18
Cartel Alfa cere Guvernului destituirea managerului CE Oltenia

‘Mitingul de protest organizat joi, 12 februarie, la Târgu-Jiu, de minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia reprezintă un strigăt disperat faţă de situaţia dezastruoasă în care a ajuns întreprinderea în urma ^managementului privat^ instituit în societate. Acest management privat, impus politic, nu a condus decât la pierderi din exploatare, creşterea creanţelor şi a datoriilor companiei. În schimb, salariaţii suportă toate costurile pentru proastele decizii administrative, creşterea riscului şi a nesiguranţei condiţiilor de muncă, fiind în fapt transformaţi în nişte ^sclavi^ culpabilizaţi continuu. De aceea, solicităm Guvernului, ministrului Energiei, destituirea managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, din cauza managementului deficitar’, a declarat Bogdan Hossu, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, în cadrul unităţilor cu capital majoritar sau integral de stat este nevoie de aplicarea unui management privat instituţional responsabil, plătit din rezultate.

‘Trebuie să se renunţe la politizarea conducerii acestora sau la ^manageri privaţi de casă^, care nu au nicio responsabilitate, nu suportă financiar personal consecinţele acţiunilor şi deciziilor lor. Nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, mimarea dialogului social, intenţia conducerii unităţii de a diminua cu 20% fondul de salarii, eliminarea majorităţii drepturilor marginale negociate (cote de combustibil, cota parte susţinere bilete de odihnă şi tratament, eliminarea primelor) vor determina exploatarea salariaţilor rămaşi după nenumăratele disponibilizări’, a precizat preşedintele Cartel Alfa.