Cartela la metrou s-ar putea scumpi. Cât va costa o călătorie

Cartela la metrou s-ar putea scumpi cu 20 la sută. De asemenea, consiliul de administraţie a decis să se suspende majorarea de 18% pe care toţi angajaţii Metrorex au primit-o anul trecut.

02 apr. 2021, 15:30
Cartela la metrou s-ar putea scumpi. Cât va costa o călătorie
Cartela la metrou s-ar putea scumpi. Cât va costa o călătorie

Cartela la metrou s-ar putea scumpi cu 20 la sută, preţul ajungând astfel la 6 lei. Decizia a luat-o consiliul de administraţie al Metrorex.

Cartela la metrou s-ar putea scumpi. Veşti proaste pentru bucureşteni

Preţul unei cartele la metrou ar putea ajunge la 6 lei, potrivit antena3. De asemenea, în luna mai ar urma să se suspende acea majorare de 18% pe care toţi angajaţii metroului au primit-o anul trecut.

Toate angajările la Metrorex vor fi îngheţate, cu excepţia posturilor critice precum mecanicii sau controlorii din dispecerat.

Acestea sunt doar câteva dintre deciziile luate pentru reducerea cheltuielilor.

Citeşte şi EXCLUSIV! Greva spontană de la metrou rămâne fără efect. Comercianţii, evacuaţi forţat începând de mâine! Miron Cozma îl demolează pe Rădoi: E doar un escroc universal. Protestul, doar un truc sindical

Metrorex: De săptămâna viitoare încep procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale de la metrou

Metrorex avertizează că termenul pentru eliberarea spaţiilor comerciale – deţinute de firma sindicatului – expiră la miezul nopţii, iar de săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare.

”Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spaţiilor comerciale care funcţionează ilegal pe domeniul public al statului expiră la miezul nopţii.

Contractul de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise”, transmit reprezentanţii Metrorex.

Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că: spaţiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori;  nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU.

”Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică”, precizează Metrorex.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă măsuri dure după protestul de la metrou. „Cei care au luat parte la protest vor avea salariul redus. Nu voi permite să fim şantajaţi”

Metrorex a anunţat în urmă cu o săptămână, că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 2 aprilie, deoarece „pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă”.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat recent, referitor la contractul pentru valorificarea spaţiilor comerciale de la metrou, că acesta este o gaură neagră în veniturile Metrorex. Deşi este expirat din 2018, firma sindicatului ocupă, în continuare, abuziv aceste spaţii şi le subînchiriază către terţi, deşi statutul Metrorex interzice subînchirierea lor, relata ministrul Transporturilor, care amintea că acest contract face obiectul unui proces, iar managementul are misiune să urgenteze procedurile cu toate mijloacele legale pentru ca firma sindicatului să dispară din spaţiile comerciale.

Potrivit raportului Corpului de Control făcut public la începutul acestei luni, toate spaţiile comerciale construite după 2010 nu au aviz ISU. Unele îngreunează accesul la hidranţi, altele aglomerează căi de evacuare în caz de urgenţă.