Florin Cîţu anunţă măsuri dure după protestul de la metrou. „Cei care au luat parte la protest vor avea salariul redus. Nu voi permite să fim şantajaţi”

Florin Cîţu a anunţat măsuri după protestul angajaţilor de la metrou pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi de organizarea grevei, prin constituirea de către Metrorex ca parte civilă într-un proces.

28 mart. 2021, 11:57
Florin Cîţu anunţă măsuri dure după protestul de la metrou. „Cei care au luat parte la protest vor avea salariul redus. Nu voi permite să fim şantajaţi”

Florin Cîţu anunţă măsuri dure după protestul de la metrou. Premierul vrea reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat la protestul de la metrou.

Florin Cîţu anunţă măsuri dure după protestul de la metrou. Avertismentul premierului

„Nimeni nu este mai presus de lege! Și ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

– recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați;

– constuituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;

– Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi;

– instituțiile statului trebuie să-i ajute pe cetățenii și societățile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acțiunea ilegală;

– sesizări penale care au fost deja făcute”, a anunţat Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, nemilos cu organizatorii protestului de la metrou. „Riscă să meargă la pușcărie”

Florin Cîţu: „Nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot”

De asemenea, Florin Cîţu a subliniat că orice negociere se va face „cu respectarea strictă a legii” şi îşi propune ca reforma companiilor de stat să continue.

„În mandatul meu, nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot.
Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii.
REFORMA companiilor de stat continuă!”, a mai precizat premierul.

Potrivit News.ro, circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de angajaţi ai Metrorex au coborât pe calea de rulare.

Citeşte şi: Ion Rădoi, sindicalistul care a blocat Capitala, explică protestul: „Directorul general a fost administrator pe la Piaţa Obor, dar ne vom judeca pentru spaţiile comerciale

Protestul, considerat ilegal de către autorităţi, s-a încheiat vineri seară. Metrorex a depus plângere pentru terorism, iar ministrul Cătălin Drulă a sesizat DNA.

Circulaţia metroului a fost reluată sâmbătă, după ce greva a fost suspendată de sindicate pe perioada negocierilor.

Citeşte şi: CTP compară protestul de la metrou cu Mineriadele din anii ’90. „Au lovit în bucureșteni”


loading...