Cartierul din Petroşani, declarat zonă specială de siguranţă publică. Pe străzi vor patrula şi jandarmi

Un cartier din Petroşani a devenit zonă specială de siguranţă publică pe o perioadă nedeterminată. IPJ Hunedoara a luat această decizie pentru a preveni furturile, accidentele şi violenţele. Poliţiştii spun că această măsură are rol preventiv.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 08:25
Cartierul din Petroşani, declarat zonă specială de siguranţă publică. Pe străzi vor patrula şi jandarmi

Cartierul Colonie din Petroșani a devenit zonă specială de siguranță publică pe perioadă nedeterminată. La nevoie, poliţiştii spun că nu e exclus ca, în funcţie de situaţia operativă, să fie chemate şi echipaje de mascaţi în această zonă a oraşului.

La orele de vârf, poliţiştii vor patrula pe principalele artere din oraş pentru a combate excesul de viteză şi a preveni accidentele, notează ReplicaHD.

Misiunea forțelor de ordine este aceea de a asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică specifice, în scopul prevenirii şi a combaterii faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a prevenirii furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Şefii Jandarmeriei Române, audiaţi la DNA. Acuzaţii GRAVE şi prejudiciu estimat la peste 80.000 DE LEI