Cărţile care care au schimbat istoria

Orice cititor ştie că o carte îţi poate schimba viaţa. Dar ce ai spune de schimbarea vieţii unei întregi generaţii. Poate o carte să schimbe viitorul? Iată un top al cărţilor care au schimbat cursul istoriei.

RomaniaTV.net
19 dec. 2014, 14:56
Cărţile care care au schimbat istoria

1. „FABULELE LUI ESOP”, DE ESOP

Esop a fost un scriitor antic grec, cunoscut pentru anecdotele lui. Se crede ca a fost sclav, mai tarziu eliberat de stapanul sau. Atunci cand acesta il sfatuia corect pe stapanul sau, era eliberat pe o perioada scurta de vreme.

2. „INVATATURILE LUI CONFUCIUS”, DE CONFUCIUS

„Analectele” era socotita drept o carte canonica asemenea „Bibliei” pentru oamenii nu Occident. Nu numai un om de rand trebuia sa isi calauzeasca viata de toate zilele dupa aceasta carte, dar si un carturar care dorea sa aiba o cariera politica, tot trebuia sa o studieze in profunzime.

3. „ANNE FRANK: JURNALUL UNEI TINERE FETE”, DE ANNE FRANK

Povestea Annei Frank este povestea a mii de evrei care au fugit din calea germanilor, incercand sa scape de persecutiile antisemite. Aproape sase milioane de evrei au fost ucisi in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Programul de exterminare numit „solutia finala a problemei evreiesti” a fost pus la cale de regimul national-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler.

Citeşte continuarea pe Feminis.ro.