Casa Africii la JO 2012 şi-a închis porţile, din cauză că nu au fost plătiţi furnizorii

Casa Africii, vitrina continentului negru la JO de la Londra, a fost închisă miercuri din cauză că nu au fost plătiţi furnizorii, au anunţat organizatorii, care nu au precizat dacă situl se va mai deschide până la finalul Jocurilor, duminică.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 19:26
Casa Africii la JO 2012 şi-a închis porţile, din cauză că nu au fost plătiţi furnizorii

Casa Africii, instalată în grădinile de la Kensington în centrul Londrei, unde dispun de standuri 20 de ţări, ”este actualmente închisă din cauza neplăţii anumitor furnizori de către firma franceză Pixcom”, a indicat pentru AFP unul dintre organizatori, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Furnizorii structurilor şi serviciilor de securitate nu sunt plătiţi. Nefiind plătiţi, ei au venit să-şi recupereze materialul în această dimineaţă. Pentru moment, există un status quo, discuţiile continuă”, a adăugat el.

Pixcom a confirmat pentru AFP închiderea sitului. „Este legată de plata furnizorilor”, a explicat Alain Barbier, preşedintele Pixcom. „Însă nu înţelegem de ce s-a luat această decizie la câteva zile de închiderea Jocurilor, ţinând cont că este vorba de sume minimale. Suntem pe cale să rezolvăm problema”, a asigurat el.

Este pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice când Africa a deschis o casă în timpul Jocurilor, alături de case naţionale ale altor ţări, spaţiu de primire în timpul JO a manifestărilor culturale, gastronomice şi sportive, a VIP-urilor, sportivilor, unor patroni de firme şi suporterilor.

Din cauza mijloacelor financiare insuficiente pentru a-şi deschide fiecare propria casă, ţările africane s-au asociat în acest proiect iniţiat de Asociaţia comitetelor naţionale olimpice din Africa (ACNOA).